CALOR DIGITAL

Roger Sastre: “A les colònies era una persona nova. Ningú em coneixia i ningú em jutjava”

Sastre fa riure els seus 380.000 seguidors de l'Instagram convertint qualsevol petita cosa quotidiana en una experiència extrema

Nascut a Móra d’Ebre el 1988, Roger Sastre ( @roisastre) triomfa a Instagram, des d’on fa riure els seus 380.000 seguidors convertint qualsevol petita cosa quotidiana en una experiència extrema. Diplomat en turisme i graduat en art dramàtic, ha trobat l’èxit en l’humor després d’una adolescència complicada per culpa del bullying. “Vaig descobrir que, si els feia riure, la gent passava estones amb mi”, recorda sobre uns temps durs dels quals ha sabut treure aquesta virtut.

Com seria el teu estiu ideal?

Suposo que seria un estiu com el dels anuncis d’Estrella Damm. Amics, festes a la platja, passejades amb vaixell, paelles amb vistes al mar... Un estiu on la feina no existeix, no t’has de preocupar pel lloguer del pis i les factures i tot és diversió... M’ho regaleu?

Quin serà, però, el teu estiu real?

La feina segueix igual que sempre des de fa 4 anys. Crear contingut a les xarxes, en el meu cas diàriament, és una cosa que no he deixat de fer des de fa 4 anys i aquest estiu no serà menys. Aniré uns dies amb família al Regne Unit, potser farem alguna miniescapadeta amb els amics. En realitat, amb la gent que m’estimo, una gandula i una piscina soc molt feliç.

Com has arribat a tenir el pes que tens ara a les xarxes?

El meu pes a les xarxes l’he aconseguit amb molta constància. Molta constància. Porto des del 2015 fent contingut diari non-stop. Fent contingut cada dia, modelant-lo amb els gustos dels seguidors que van arribant i, sobretot, no escoltant a qui vol sabotejar o a qui vol treure’t la teva meta o propòsit del cap. La inspiració és molt senzilla, en el meu cas, els vídeos van sobre situacions quotidianes, petits drames que tots hem passat, explicats de forma exagerada i extrema, que es bastant com soc jo.

Quin és el millor record estival que tens?

Les colònies d’estiu. Tot i que ara em sentiria el papa de les criatures... Al poble jo patia, tothom em feia mal per ser “el maricón ” i quan anava de colònies era una persona nova. Ningú em coneixia, ningú em jutjava, m’estimaven per com era i podia ser lliure!

Què t’agrada fer si et quedes a la ciutat a l’estiu?

Prendre el sol. Ja sigui al terrat de casa, a la piscina o a la platja. Per tant el meu objectiu es basa en buscar on, quan i com.

Tens algun racó preferit de Catalunya per a l’estiu?

L’any passat vaig descobrir la Costa Brava i me’n vaig enamorar del tot. Esclar, la meva idea d’estiu perfecte amb platgeta, iots i paelles és allò, i em vaig quedar meravellat. Mare meua quin paradís. La gent se’n va a buscar platges paradisíaques a l’altra santa punta del món i aquí tenim verdaderes meravelles...

Et podràs permetre el luxe d’apagar el mòbil en algun moment?

Sí, quan dormi. Desconnectar del telèfon m’incomoda. Em genera inseguretat. Sé que és molt greu el que dic, però és així, i negar-ho no hi ajuda. A vegades passa una situació meravellosa i màgica i me n’oblido. Em fascina i m’encanta quan em passa això.