19/09/2012

Totes li ponen

2 min
Tito Vilanova es rasca un ull abans de la roda de premsa.

El Barça s'enfrontarà aquesta nit al primer repte de Champions de la temporada en una situació difícilment millorable. Tito Vilanova s'ha consolidat com a primer entrenador en quatre dies. Els jugadors han cregut des del primer moment en les capacitats i el criteri del tècnic i han demostrat sobre la gespa que van a totes, com en les temporades anteriors; els futbolistes de pes que han estat suplents han reaccionat amb professionalitat i s'han empassat la mala bava que a tot jugador de nivell li provoca no jugar d'inici.

Fins i tot Leo Messi, acostumat a jugar de titular els partits de solters contra casats, ha respost amb maduresa a la proposta de començar el partit contra el Getafe a la banqueta. Les rotacions no han baixat en cap moment el nivell competitiu de l'equip i gairebé tots els integrants de la plantilla tenen arguments per sentir-se importants. El joc potser encara no ha estat brillant, però en la majoria de minuts el nivell ha estat com a mínim de notable. Els resultats a la Lliga són perfectes i només la primera part del Bernabéu a la Supercopa d'Espanya va deixar els culers amb mal regust de boca.

I Mourinho hi ajuda

En resum, tot el que depèn de Tito Vilanova i la seva gent està funcionant molt i molt bé. Resulta, però, que, a més, el que no depèn de la feina del vestidor del Barça també està ajudant a reforçar el nou projecte. Les acusacions públiques de Mourinho després de cada relliscada a la Lliga, els debats a l'entorn sobre què pretén l'entrenador del Madrid, les filtracions sobre discussions pujades de to al vestidor, la tristesa de Cristiano Ronaldo i sobretot els vuit punts que ja separen el Barça del Madrid han convertit el madridisme en un guirigall, que diria Mariano Rajoy.

Els hagiògrafs de Mou diuen que és un psicòleg de primer nivell, que és un mestre a l'hora de motivar els seus futbolistes i que no hi ha ningú com ell per esprémer fins a l'última gota de les qualitats d'una plantilla. Veurem si en aquesta Lliga que se li ha posat tan complicada ho confirma; de moment l'únic que ha fet ha estat encabritar els seus jugadors i generar malestar dins i fora del vestidor.

Mentrestant a Can Barça tot són flors i violes. S'ha d'aprofitar aquesta situació idíl·lica per debutar a Europa amb un bon partit i una victòria solvent contra un equip a priori molt pitjor com l'Spartak. El Madrid està obsessionat amb la décima ; Messi i el Barça, sense urgències, també tenen en la Champions una assignatura pendent de la temporada passada, i el camí per aprovar-la comença avui.

stats