LA PÀGINA BORDA
Misc 17/09/2013

D'enquestes i altres entreteniments

i
Jordi Borda
2 min

Aquest club és estrany. De cop i volta i sense entendre'n ben bé el motiu, les enquestes es posen de rabiosa actualitat. En pocs dies hem sabut que el president encarrega sondejos a empreses externes per saber l'opinió real del soci i refermar que el que llegeix al Twitter i en alguns diaris i el que sent a les tertúlies radiofòniques no coincideix amb el que pensa el soci. És allò de titllar d'informacions "tendencioses" el que no ens agrada. També ens hem sorprès amb dues qüestions referides a aquest tipus de treballs: que el club pregunta per Messi -per Messi!- a la massa social i que hi ha un 2% d'extraterrestres amb carnet que reneguen de l'argentí. Amb els informes sota el braç però sense ensenyar-los als seus companys de junta, Sandro Rosell es pot presentar amb suficiència a reunions com les d'ahir per dir que el soci pensa això o allò sobre matèries candents.

Dissabte, 30 individus van desplegar-se a les rodalies de l'estadi per fer una enquesta. Qui es va aturar a respondre va haver de dir a qui votaria d'entre quatre opcions en cas d'eleccions: Rosell, Laporta, Benedito i Vilarrubí. No sorgeix de la factoria Rosell perquè ja n'ha fet una abans, Laporta encara no està per la feina de preguntar a possibles votants i potser no hi estarà, Vilarrubí hi surt com a presumpte candidat però no l'ha encarregat i a can Benedito ni confirmen ni desmenteixen. Pensin una mica i l'encertaran.

Que algú pensi que ha arribat el moment d'encarregar aquest tipus de treballs de sondeig (cars perquè sí) resulta indicatiu de moltes situacions. Per exemple, que hi ha gent de dins i de fora, interessada o no, que no s'acaba de creure el president Rosell quan anuncia solemnement que optarà a la reelecció el 2016, tal com va anunciar davant dels senadors. I que hi ha elements de dins i de fora que després de 3 anys de govern intueixen que la junta va notant el desgast de la gestió i es van creant grups interns amb interessos propis que no han de coincidir amb els del col·lectiu. Potser indica també que hi ha algun individu que té projectes personals propis. O que algú està executant una palla mental enorme abans d'hora. No ho sabrem fins d'aquí uns mesos.

Falta massa temps i possiblement no tots els quatre noms que apareixen a l'enquesta de dissabte sortiran a la palestra. Tal com estan les coses falta algun altre nom de fora que està agafant forces resguardat a l'Ull de Sauron. I filant molt prim, potser també algun altre nom de dins. El temps ho dirà.

stats