Publicitat
Publicitat

CRÍTICATV

L’últim pollastre de Willy Toledo

Aquest estiu a les nits de Telecinco ha ressuscitat un espai televisiu que és la banalitat més absoluta sota un vernís de feminisme molt mal entès. Es tracta d’ Hable con ellas, un programa d’entrevistes i entreteniment presentat per un grup de dones: Sandra Barneda, Rocío Carrasco, la lacrimògena model del paper cuixé Alba Carrillo, Mónica Carrillo i el personatge de ficció Soledad León de Salazar, que ja sortia al Vitamina N de Jordi González fa anys al que aleshores era CityTV (ara 8TV). A Hable con ellas s’hi troben, per exemple, personatges diversos com Terelu Campos, Yola Berrocal o l’actor Willy Toledo. Aquest últim va provocar una situació barroera i paradoxal en el moment de l’entrevista.

Qui va començar a burxar, però, va ser la presentadora Sandra Barneda, que, a l’hora d’anunciar la presència de l’actor antisistema, va connectar amb ell des del camerino i li va avançar que quan entrés al plató “ Hablaremos de la gente que cree que tú has perdido la cabeza ”. L’actor va aixecar les celles i va acceptar l’estona d’espera. Avorrit perquè li arribés el seu torn i contemplant les tonteries que feien en el programa, Willy Toledo va penjar un tuit molt crític: “ No me extraña el nivel intelectual de este país si este programa tiene una audiencia masiva ”. Tot sigui dit, massiva no ho és. Finalment el van entrevistar i li van demanar la seva opinió sobre qüestions de política, societat i sobre les seves dificultats per trobar feina per raons ideològiques. Durant la conversa, algú va advertir a Sandra Barneda del tuit de Toledo i la presentadora li va demanar explicacions per aquell comentari tan desafortunat amb el programa que l’havia convidat. Li va arribar a preguntar, fins i tot: “ ¿Tú te crees que somos idiotas en este programa? ” La pregunta era d’alt risc. L’actor va explicar que havent vist tot el que havien emès mentre ell s’esperava li havia semblat que “ este programa no educa a nadie en nada positivo ”. La paradoxa estava servida. Willy Toledo va donar a entendre que ell no havia vist mai aquell espai i que no sabia on es ficava. I Sandra Barneda es feia l’ofesa perquè un personatge amb fama d’irreverent i poca-solta havia fet un comentari molest. En un atac de megalomania, l’actor va començar a citar grans erudits per explicar de quina manera els mitjans i el sistema anul·len l’intel·lecte de les persones.

Willy Toledo sabia perfectament on es ficava perquè és evident que si Telecinco et convida de matinada no serà per anar a un espai d’alta cultura. I la direcció del programa va convidar el personatge amb tota la intenció del món de generar polèmica. I t’adones com els pols més oposats es necessiten per crear espectacle i són capaços de fagocitar-se els uns als altres i convertir-se en el mateix esperpent televisiu.

Riure, malgrat tot