15/05/2013

El bíceps femoral precipita el final de temporada de Messi

2 min

BarcelonaLes males sensacions que auguraven que la lesió de Leo Messi al Vicente Calderón l'apartaria dels últims quatre partits oficials de la temporada es van confirmar ahir amb el diagnòstic del Barça: una elongació al bíceps femoral de la cama dreta deixarà l'argentí entre dues i tres setmanes de baixa. Queda descartat, doncs, per rebre el Valladolid (diumenge), per al derbi a Cornellà-El Prat (el pròxim cap de setmana), per a la final de la Copa Catalunya (el dimecres 29) i per a l'última jornada, al Camp Nou, contra el Màlaga (l'1 o el 2 de juny). Les molèsties musculars que han tingut entre cotons el de Rosario des de l'eliminatòria amb el PSG a finals d'abril s'han agreujat i, tret de sorpresa, Messi no jugarà més amb el Barça aquesta temporada.

Aquest final gris i brusc, però, no tacarà una altra campanya magnífica de l'astre argentí, que acabarà el curs 2012/2013 amb 60 gols amb el Barça (46 a la Lliga, 8 a la Champions, 4 a la Copa del Rei i 2 a la Supercopa d'Espanya). Gràcies a una arrencada de temporada brutal, va arribar als 91 gols en un any natural, i va superar els 86 de Gerd Müller. També en aquest curs, Messi pot presumir d'haver marcat als 19 equips de la Lliga i d'haver-ho aconseguit marcant cada setmana durant una volta sencera.

Maduresa a dins i a fora del camp

Al novembre va néixer el Thiago, el primer fill del jugador, un pas que en el món del futbol professional s'associa amb l'estabilitat emocional i la maduresa. És difícil trobar-hi conseqüències futbolístiques directes, però aquest any Messi ha continuat la seva evolució per seguir sent més que un golejador. Migcampista amb gol. Davanter organitzador. Punt de trànsit. Base de tot. Remat. Passada. Conducció. Des de la punta d'atac, però amb una llibertat que cada cop el fa sentir més còmode al cercle central, l'argentí ha completat una altra temporada -pitjor que l'anterior, però millor que totes les altres- que sembla difícil de superar.

stats