Barça

Les 3 claus del Barça-Llevant de Copa

Al voltant d'un Messi fals 9, l'equip s'expressa amb dinamisme en atac i liquida aviat el duel

Sense ensurts, el Barça va capgirar l'eliminatòria davant del Llevant amb dos gols de Dembélé i Messi (3-0).

Amenaces per davant de Messi

Justament en la setmana de més debat sobre qui pot fer de Suárez, Valverde va rescatar la fórmula de Messi com a fals davanter centre. Va posar-li Coutinho per l'esquerra, Dembélé per la dreta i Arturo Vidal obrint-se camí per avançar-lo des de l'interior.

Era una idea que pretenia fer mal al Llevant pels mateixos espais que a l'anada i en Lliga, amb recepcions interiors de l'argentí a la frontal (o Coutinho fa un setmana) per repartir assistències. L'equip va estar dinàmic per alternar-se ruptures i atacar bé.

Obrir l'interval i filtrar-hi una passada

El to col·lectiu va ser bo des de les primeres accions. Ja s'insinuava que l'eliminatòria s'aixecaria a la mínima que l'equip afinés l'última passada o rematada. I, potenciat per la necessitat d'ocupar espais profunds per la posició baixa de Messi, el Barça va regirar l'esquema del Llevant, esquerdat pel dinamisme blaugrana.

A l'equip de Paco López li va costar tancar l'interval entre centrals o amb el carriler, i per allà el Barça va fer-li mal amb passades filtrades. Només l'encert del porter va reduir la golejada.

Anul·lar la rèplica amb cor i cervell

L'altíssima i encertada producció ofensiva va encarrilar la victòria, però si el partit va ser rodó, va tornar a ser per la fermesa de l'equip sense pilota. Els bons mecanismes defensius del Barça van deixar sense transicions al Llevant. Al menys dos blaugranes saltaven a la primera pressió post pèrdua, un dels centrals s'emparellava amb l'atacant que podia ferir a la profunditat i dos jugadors s'ubicaven en espais intermitjos, en vigilància.

La bona gestió dels ritmes, les possessions i els espais va liquidar el matx.