Publicitat
Publicitat

LLIGA DE CAMPIONS

La còmoda classificació per a vuitens no aparca el debat de l'estil

La segona meitat torna a deixar sensacions de viure una mutació

És el Barça i no hi ha què sense com . El llistó està molt més alt que una ratxa immaculada de resultats. Tant és que el Barça guanyi el Milan i segelli la classificació per als vuitens de la Champions amb aparent facilitat. Tant és perquè se segueix mirant la manera de fer-ho. I se segueix generant coses a dir. Tant és que jugadors i tècnics aportin arguments, els seus arguments, al debat. Tant és perquè, com l'ombra del rècord que es persegueix en un videojoc de carreres, l'equip de Martino es compara amb el de Guardiola. "Serà molt difícil jugar com a la primera època de Guardiola -va admetre Sergio Busquets ahir-. Primer pel nostre nivell i després perquè els rivals ens coneixen". Gerard Piqué reforçava el discurs: "Les comparacions amb la temporada 2008/2009 són complicades, va ser el millor equip de la història".

Varietat de recursos

De moment els resultats són el coixí perfecte que permet que l'equip construeixi les noves bases d'un joc molt més versàtil, que accepta amb naturalitat diferents versions de si mateix. De fet, Gerardo Martino admetia que s'havien vist "dos Barça", primer un amb "més control" i després un amb clares ocasions en "un partit d'anada i tornada".

Davant del Milan va funcionar bé la versió més clàssica, amb pilota, però -en part pel gol inesperat de Piqué al minut 45 i en part també perquè convenia- va acabar-se a cavalcades. En aquell intercanvi de cops que, per convicció i físic, fa anys que s'evita a Can Barça per fer lluir Xavi o Iniesta des de la pausa. El manxec, de fet, exemplifica aquesta mutació amb la seva substitució, que deixa lloc a Cesc quan el partit s'obre. L'altre canvi de Martino, que segueix sense amagar-se en el manual plàstic quan el partit reclama més contenció, és el de Song per Xavi per tancar files amb Busquets.

"Intentarem seguir millorant", explicava el tècnic, suavitzant el to per acceptar el debat sobre l'estil i "l'intercanvi d'opinions des del respecte". "Perquè això és el Barça", recordava Xavi. Un club en què els què s'expliquen amb el com .