06/05/2013

La segona Lliga i una experiència única

BarcelonaEren les vigents campiones de Lliga però dues derrotes a l'inici del campionat van semblar descartar-les per al títol massa d'hora, per a l'alegria de l'Athletic, subcampió de tot l'any passat, i a qui se li augurava un camí directe a l'èxit aquesta temporada. Sense perdre des de la jornada 3, però, el Barça femení va començar una remuntada que va culminar ahir amb la victòria 1-2 contra les basques a San Mamés davant 26.000 espectadors, per donar la segona Lliga al club blaugrana. Melanie, al minut 2, va gelar l'afició local amb un gol de falta directa. Rígid i nerviós, notant molt la pressió d'un liderat etern, l'Athletic va veure com Sonia els perdonava la vida després de fallar dues clares ocasions que haurien matat el partit. A les portes del descans, Eli va empatar en una altra acció a pilota aturada i això va empènyer endavant l'Athletic, que va tancar al seu camp el Barça en els primers minuts del segon temps. Un cop superat l'ensurt, l'equip de Xavi Llorens va fer un pas endavant i Kenti, amb un xut suau al minut 71, va fer el gol que feia campió el Barça.

"Els resultats van generar dubtes al principi i la Lliga se'ns va posar molt difícil. Però esperem que guanyar-ne dues seguides engresqui l'afició, encara que siguin cinquanta o cent seguidors més. A Barcelona costa enganxar la gent al futbol femení, és envejable com l'Athletic omple San Mamés", explicava Xavi Llorens, que té el repte de "superar una o dues eliminatòries de Champions" si el sorteig és més benèvol que l'any passat, quan va enfrontar-les amb el poderós Arsenal Ladies.

"Mai havia viscut això"

Afòniques i des de l'autocar, les jugadores encara s'emocionaven per l'experiència viscuda. "Ha sigut increïble, mai havia viscut això", confessa Vicky Losada, per a qui el títol és "una recompensa a la persistència de l'equip". "Vam perdre dos partits i ningú donava ni un duro per nosaltres però hem lluitat i hem cregut fins al final", afegeix. Melanie Serrano també destacava la "seguretat i tranquil·litat" amb què va jugar el Barça: "A elles, en canvi, els ha pesat la pressió i han jugat nervioses". Satisfeta, ara vol centrar-se en la Copa de la Reina i "seguir gaudint".