Publicitat
Publicitat

Albiol i Camacho preparen el lleixiu

Per netejar Badalona, el primer que caldria seria expulsar Xavier García Albiol de l’alcaldia de la ciutat. Ell i qualsevol que, com ell, faci un discurs xenòfob. De fet Albiol no fa un discurs, perquè el capet no li arriba a tant, però sí que fa una tristíssima campanya amb unes fotos amb la seva distingida efígie i un missatge tan clar com depriment: “Netegem Badalona”.

És un eslògan que fa fàstic de llegir i que entén tothom, excepte, pel que sembla, la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho. Segons ella, Albiol es refereix a la neteja dels carrers, les places i les voreres: “Tots els alcaldes volen que la seva ciutat estigui neta”, defensa Camacho, que últimament s’ha especialitzat en el paper de fer-se la tonta. I més quan es tracta del seu paladí Xavier García Albiol, que li ha donat l’únic trumfo polític que fa anys que pot exhibir davant dels amos del seu partit, i que no és altre, precisament, que l’alcaldia de Badalona. A Catalunya, el PP intenta fer d’aquesta ciutat (una de les principals del país) una plaça estratègica. I s’han convençut a ells mateixos que la millor manera d’aconseguir-ho és insultar dia sí i dia també els immigrants, fins i tot a través de lemes electorals que insulten el món sencer.

Ho hem dit altres vegades en aquesta columna, però mai és inoportú recordar que, l’any 2006, Xavier García Albiol va etzibar un mastegot a un manifestant que picava una casserola contra un acte del seu partit. Va expressar d’aquesta manera el senyor Albiol, que encara no era alcalde, les seves profundes conviccions democràtiques, expressió que no va arribar a més perquè alguna ànima caritativa va separar l’activista del púgil Albiol, abans que no li donés una lliçó sobre llibertat d’expressió a còpia de plantofades.

L’alcaldia ha amorosit el personatge García Albiol i ara ja no va pel món repartint empentes i cops de puny, sinó que es conforma a fer campanyes electorals parlant de “netejar Badalona” després de quatre anys de mandat que ha ocupat insultant una vegada i una altra les persones més dèbils de la ciutadania que governa, fent-los culpables de tots els mals que pateix la ciutat, i que ell com a alcalde no ha estat capaç ni tan sols de considerar, de la mateixa manera que tampoc no ha trobat la manera d’expressar-se de manera intel·ligible: ni en català, ni en castellà, ni en cap idioma conegut. No passa res, sempre tothom és a temps d’educar-se.

La neteja és necessària, és clar, però encara és més important no intoxicar-se amb els efluvis que desprenen els productes que utilitzem per dur-la a terme. Per no complicar-nos amb recursos retòrics que no vénen a tomb, diguem-los a aquesta mena de gent que volen treure el seu benefici del patiment dels altres que no embrutin més el nostre espai comunicatiu. Perdem de vista d’una vegada per totes personatges com Albiol i Camacho i netegem de debò el nostre llenguatge públic. Passem la granera a fons d’una vegada, alcalde Xavier García Albiol, presidenta Alícia Sánchez-Camacho.

Riure, malgrat tot