Publicitat
Publicitat

Una entitat sense ànim de lucre

És una magnífica notícia la que ens ha donat l’Agència Tributària espanyola: fer donacions de diner negre al Partit Popular és la mateixa cosa que fer-les a Càritas, perquè al cap i a la fi són “entitats sense ànim de lucre”. Per exemplificar-ho, esgrimeixen que tant és dedicar quatre-cents mil euros a donar menjar a mil nens sense recursos com abocar-ne un milió i mig, o el que convingui, a la construcció de la nova seu d’un partit polític. Al cap i a la fi, es tracta d’entitats que fan la seva feina, i tant se val d’on vinguin els ingressos.

Ja ens hem resignat a deixar-nos esprémer com llimones madures, però almenys agrairíem un gest tan senzill com que no se n’enfotin. El ministeri d’Hisenda, governat amb mà de ferro pel senyor Montoro, diu que el PP és equivalent a Càritas, perquè és una entitat sense ànim de lucre. Provi vostè de descuidar-se de declarar ni que siguin uns rendiments del treball de cent euros i veurà quin tractament li dóna l’AEAT. Provi d’explicar que ingressava aquests minsos diners sense ànim de lucre. Veurà quina sorpresa més agradable li espera.

Que l’Agència Tributària consideri el PP una entitat sense ànim de lucre, quan alguns dels seus dirigents són a la presó precisament per haver-se lucrat de manera absolutament indeguda, i quan el fantasma dels quaderns de Bárcenas plana fins i tot per damunt del cap del president d’Espanya, és una burla a la cara de tots aquells que algun dia ens havíem cregut que pagar impostos era just i necessari perquè era la manera de tirar endavant una societat equitativa. ¿El PP és una entitat sense ànim de lucre? El PP, presumptament, és una banda quasi mafiosa que dedica la major part del seu temps a estafar els diners dels ciutadans en benefici propi. Ho saben els jutges i els fiscals, i ho sabem nosaltres a hores d’ara. L’Agència Tributària, pel que es veu, no ho sap. I troba raonable comparar el partit més important d’Espanya (si més no, de moment, i de fa molts d’anys) amb una organització com Càritas. Posats a fer, jo hauria comparat el PP amb les monges del Sagrat Cor del meu poble, que de tant en tant fan recollides de roba i aliments en favor dels pobres. No sé com encara no ens havíem adonat que cada dirigent del PP es treu bocins de pa de la boca per donar-los als més desafavorits. Vetllen per nosaltres i no sabem agrair-ho com pertoca.

Des de Bankia fins al Palma Arena, passant pel Nóos i per una quantitat d’escàndols que podrien ocupar tot aquest diari, l’acció de govern del PP consisteix en un exercici d’altruisme i transparència, com tothom sap. No tinc cap relació amb Càritas, però si em trobés entre els seus responsables, ja hauria posat una querella contra l’AEAT, per infàmia. I procediria a recaptar fons per als expresidiaris del PP que es trobin en situació de necessitat, una situació que també es pot produir, i de manera massiva. Al cap i a la fi, Càritas és una entitat cristiana, i Jesucrist ja va demostrar que calia tenir solidaritat i misericòrdia amb els lladres.

Riure, malgrat tot