Internacional 30/07/2015

Una pista del vol MH370?

Les autoritats de Malàisia admeten que el fragment d'un avió localitzat a l'illa de la Reunió és "probablement" d'un Boeing 777, el mateix model que l'MH370 desaparegut l'any passat amb 239 persones a bord.

Ara
2 min

BarcelonaMés d'un any després de la desaparició misteriosa del vol de Malaysia Airlines MH370 que volava de Kuala Lumpur a Pequín, el que semblen les restes de l'ala d'un avió localitzades a l'illa de la Reunió, a l'oceà Índic, han disparat les especulacions: ¿podrien ser de la nau desapareguda el març del 2014 amb 239 persones a bord?

Les autoritats de Malàisia ja han admès aquest migdia que el fragment d'avió que s'ha trobat, de 3 metres d'amplada per 1 de llargada, és "probablement" d'un Boeing 777, el mateix model que l'MH370 desaparegut l'any passat. les restes es troben en les coordenades on els experts creuen que va desaparèixer Segons el canal de televisió francès 'BFMTV', a més, a la platja de l'illa també s'hauria trobat una maleta.

Un equip d'investigació francès, malaisi i australià estudia ara les restes que el mar ha portat fins a l'illa africana (de sobirania francesa), les quals han estat traslladades a Toulouse. De moment, i tot i les evidències que es van coneixent, els experts demanen prudència i deixen clar que encara és massa d'hora per treure cap conclusió.

no descarten que el fragment pertanyi a d'altres avions

Si es determina que efectivament les restes són del vol MH370 es tractaria de l'avenç més important que s'ha fet en una vasta operació per mirar de localitzar, principalment a l'oceà Índic, alguna pista de l'av¡ó desaparegut.

La nau va desaparèixer poc després d'enlairar-se de Kuala Lumpur, en direcció a Pequín, sobre el golf de Tailàndia. Allà va ser on els radars de l'aviació comercial li van perdre la pista, però un radar militar va situar l'última posició de l'avió en un indret més a l'oest, cap al golf de Bengala.

stats