Confeccions Palomo

Davant algunes tendències en moda masculina tenim roba que continuarem utilitzant durant molts anys

Arriba la BBC, la de les bodes, batejos i comunions i toca endiumenjar-se i empolainar-se perquè el darrer vestit me’l vaig comprar l’endemà de l’extinció dels dinosaures. Però em penso que continuaré amb ell si la moda és Palomo Spain, que sembla el gitano de Cruz y Raya, ‘Torrente 3’ i que és un home que es vesteix en una habitació a les fosques.

Llegeixo que ha obert, amb els seus dissenys, la setmana de la moda de París, que és cosmopolita i que ha trencat amb la frontera dels gèneres. Molt bé, però em poso una de les seves creacions i em denuncien per sedició, rebel·lió, actes tumultuosos, apologia del terrorisme i per fer-me l’orni. A més si haig de parlar com ell en castellà, si mai em surt una boda a Cabra del Santo Cristo, ho tinc clar. Perquè amb l’excusa que viu a cavall de Londres i Còrdova té un accent entre Julio José Iglesias amb sobredosi de Red Bull i Mariano Rajoy amb sobredosi de qualsevol casa, lectura del diari ‘Marca’ inclosa.

El Palomo, que en realitat es diu Alejandro Gómez, allarga les vocals, posa esses on no toca i acaba semblant un aspersor i escopint als del costat. Els seus dissenys els llueixen a la passarel·la uns nois esprimatxats, alts i tan blancs com si s’haguessin escapat d’una pintura de Velázquez i tan lànguids que farien salivar als protagonistes de ‘Call My by Your Name’, amb o sense préssec. I encara que com canta Fangoria ‘no vull més drames a la meva vida només comèdies’, no em poso un vestit del Palomo Spain ni per Carnaval. Semblaria un narco del cartel de Medellín, amb cadenes d’or, pit llop, solapes de guitarrista de Manolo Escobar, i aquestes botines de taló que no portaria ni David Bowie durant la seva etapa ‘glam rock’.

El perill en aquesta època de globalització i de comerç electrònic ja no és que aquest home obri una botiga a Andorra sinó que algú encarregui el disseny d’un dels seus vestits a la plataforma digital Fashion 4.0 que acaba de rebre el premi ACTiin, clúster d'innovació i noves tecnologies. Molta impressora en 3D i molta tecnologia però segur que un Palomo Spain els fa el mateix efecte que trobar-se amb Sauvanyà, un despoblat de l’Alt Urgell, al Google Maps Street View.