Motius per no marxar d’Andorra durant les vacances

L'oferta de propostes esportives, culturals, musicals i de lleure que tenim al país ens posa força difícil sortir del Principat en època estival 

Arriba l’estiu, el bon temps, les vacances escolars i el nostre cap comença a comptar el temps de descompte pels dies que falten per marxar de vacances (aquells que tenim la sort de poder-les fer). I és que, després d’un any envoltat de les nostres magnífiques i espectaculars muntanyes hi ha ganes de desconnectar de tot, fins i tot del nostre meravellós paisatge.

Però s’ha de reconèixer que en els darrers temps l’oferta de propostes esportives, culturals, musicals i de lleure que tenim al nostre país ens ho posa força difícil. Fins i tot ens fa lamentar el fet d’haver marxat d’Andorra durant les nostres merescudes vacances.

Sense anar més lluny, jo que acabo de tornar de la platja m’hauré perdut, en aquests 10 dies que he estat fora, la Volta als ports; la marxa cicloturista que aplega 1500 corredors i que és tot un referent tant dins com fora les nostres fronteres; el Summer Village d’Ordino, amb tot d’activitats i paradetes per celebrar l’arribada de l’estiu; els darrers concerts de l’Andorra Jazz d’Escaldes-Engordany, que ha tornat enguany amb un cartell impressionant; la Festa Major de Canillo, la d’Erts i la d’Escaldes-Engordany; el vespre de Cinema a la Fresca de Sant Julià de Lòria; les Nits d’Estiu als Museus, amb l’arquitectura de l’aigua a Escaldes-Engordany i el viatge a través de la història i les llegendes a Andorra la Vella; la Nit del Silenci dins les Nits del Món, a Escaldes i la Nit de Dansa, a la Massana.

I no oblidem el Liceu a la Fresca, amb la projecció d'‘Il Trovatore’ dirigida per l’andorrà Joan Anton Rechi, a la plaça Coprínceps, o la inesperada sorpresa del concert de Joss Stone, a l’Art Hotel i els Andorra Outdoor Games, pels amants de la muntanya, la BTT i el triatló.

S’ha de reconèixer que l’esforç que fan tant Govern, com Andorra Turisme i els comuns per oferir un programa d’activitats de qualitat al nostre país, tant pels visitants com per a la gent d’aquí, genera una oferta que no té res a envejar a les grans ciutats que tenim al nostre voltant.

L’únic consol que em queda és que per a la resta de l’estiu hi ha un munt d’altres activitats que sí podré gaudir.