Parròquies 23/01/2024

Una desena de propostes pel Carnaval lauredià

La botifarrada i els berenars infantils seran amb productes sense gluten i sense lactosa

ARA Andorra
2 min
Imatge del Carnaval lauredià.

Sant Julià de LòriaEntre el 9 o i el 12 de febrer, Sant Julià de Lòria s’endinsarà en la disbauxa del Carnaval. Com és tradicional, el tret de sortida a les activitats el donarà la cercavila amb els alumnes de les escoles andorrana i francesa que enguany comptarà amb l’animació de les batucades Maracuyà i Batucando NO Ar i a la qual participen al voltant de 600 persones.

Fins al dilluns de Carnaval, se succeiran les propostes per a grans i petits. Des d’un espai de maquillatge en família, fins al tradicional pregó d’obertura i penjada del Carnestoltes que, com a novetat, es complementa amb jocs tradicionals a la plaça de la Germandat, passant per un espectacle d’animació infantil i la despenjada, judici i cremada del Carnestoltes que clourà les activitats.

El plat fort de la celebració serà la Gran Rua, diumenge 11 a la tarda, amb la desfilada de carrosses i comparses i el concurs. Com marca la tradició, comptarà amb la desfilada també de la Bruixa Tecla i de les comparses lauredianes: els Bruixots, els Dimonis, els Ninotaires, els Porrers i els Marratxins. Aquests darrers, uns capgrossos molt divertits i peculiars amb el tradicional barret de La Marratxa, s’incorporen al Carnaval després que l’any passat hi participessin per celebrar els 60 anys de creació de l’Esbart Laurèdia.

La botifarrada i els berenars infantils seran amb productes sense gluten i sense lactosa. En paral·lel a les activitats tradicionals, se n’han organitzat d’altres que completen la programació del Carnaval 2024, com un taller de disfresses tradicionals lauredianes, propostes per als joves organitzades per Laurèdia Jove, les Art Vacances per a infants DEPARTAMENT DE COMUNICACIÓ Av. Rocafort, 21-23, ed. El Molí (AD600) Sant Julià de Lòria Principat d’Andorra Tel. (+376) 871 700 d’entre 5 i 13 anys de l’Escola d’Art, les Bibliovacances de Carnaval de la Biblioteca Comunal Universitària o un concurs de creació de màscares per a infants i adults emmarcat en l’exposició, Darrere la màscara. Cultura, tradició i espectacle, que acollirà la sala Sergi Mas.

stats