Política 29/03/2019

Batxillerat internacional i reforç de l'anglès

Pons destaca que la formació aposta per l’educació com a "eina per transformar la societat"

ARA Andorra
2 min
El número dos a la llista territorial d'Andorra la Vella de Demòcrates, Marc Pons, i el suplent número 1, Josep Puntí. / DA

Andorra la VellaDemòcrates posarà en marxa el batxillerat internacional a l’escola andorrana i a la formació professional per facilitar la mobilitat internacional dels estudiants, si guanya les eleccions. Així ho ha posat en relleu aquest dijous el número dos a la llista territorial d'Andorra la Vella, Marc Pons. En declaracions davant de l’escola andorrana de Santa Coloma, Pons ha afegit que també s’ampliarà la presència de la llengua anglesa al sistema educatiu andorrà i que es promouran programes d’intercanvi amb la finalitat de millorar les competències lingüístiques dels joves.

Pons, que ha posat de relleu que l’estat de l’educació andorrana és "magnífic vist el resultat dels professionals ben preparats que surten de les diferents fornades", ha comentat que els alumnes que apostin per cursar el batxillerat internacional obtindran una "doble titulació", ja que també rebran el reconeixement del batxillerat andorrà.

El candidat demòcrata ha afegit que la formació taronja aposta per l’educació com a "eina per transformar la societat" que permeti els joves continuar els estudis superiors o inserir-se al mercat laboral i esdevenir alhora ciutadans "crítics i responsables". Pons ha estat acompanyat a l’acte pel suplent número u a la llista parroquial d’Andorra la Vella, Josep Puntí.

Agricultura

D'altra banda, la cap de cartell de la parroquial de Canillo, Meritxell Palmitjavila, ha assegurat que Demòcrates "acompanyarà i garantirà" la viabilitat dels sectors agrícola i ramader. Acompanyada de la també membre de la candidatura canillenca, Meritxell Alcobé, Palmitjavila ha explicat que la viabilitat econòmica del sector primari és la premissa perquè aquest pugui seguir prestant els serveis que dona a la societat, "com ara el manteniment dels ecosistemes i del coneixement tradicional i la conservació del paisatge". També ha ressaltat la necessitat de promoure el patrimoni gastronòmic, el consum de la producció local basada en la qualitat i el manteniment d’elevats nivells de seguretat alimentària.

Energia

A l'últim, la candidata número 2 de la llista parroquial d’Units per al Progrés (UP)+Demòcrates a Encamp, Maria Martisella, ha explicat que la formació impulsarà el desenvolupament d’infraestructures energètiques sostenibles i respectuoses amb el Medi Ambient amb la finalitat de tenir "més sobirania energètica".

stats