Política 23/06/2018

El PS dona suport a l'acampada en protesta pels preus de l'habitatge

López assenyala que les mesures del projecte de llei presentat pel Govern són "toves i insuficients"

ARA Andorra
2 min
Subtítols   Català: 	     Entrades   Català: 	  Andorra la Vella.- Liberals d’Andorra ha posat en dubte el mecanisme que el Govern ha fet servir per a l’adjudicació del servei de bicicleta elèctrica i l’atorgament d’una aportació pública anual. De fet, el PS ja havia plantejat dubtes en la defensa d’una de les 23 reserves d’esmena que ha presentat i des del grup parlamentari liberal s’ha aprofundit en aquesta qüestió. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha destacat que la fórmula escollida està avalada per intervenció però que, si es desprèn que no és l’adequada, es faran canvis. Des del PS s'ha criticat que sigui com una mena de peatge a l’ombra, mentre que des de Liberals han posat en dubte que es tracti d’un servei públic i que s’hagi fet servir un “procediment per contractar obra pública”, tal com ha destacat Jordi Gallardo, que també ha estat crític amb l’increment del capítol de personal en el pressupost, amb “80 noves contractacions”. La titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha destacat que en els darrers dotze anys s’ha passat de 2.500 treballadors a 2.586 i que des del Govern no s’ha afirmat mai que l’administració estigui sobredimensionada. I és que Gallardo criticava que d'una banda es treballi per posar ordre a la Funció Pública i de l’altra es contracti personal. El conseller de DA Carles Ensenyat ha destacat que 29 d’aquests llocs de treballs són per consolidar places cobertes per eventuals i d'altres per complir certs compromisos, com deu noves places de policia.    Continguts    Català: 	   	  Foto Ana  Foto: M. F.  Els tres consellers del PS (Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López), en primer terme i, darrere, Jordi Gallardo i Judith Pallarés, dels liberals. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaL'acampada simbòlica a la plaça del Poble que han convocat Podem Andorra, la Unió Sindical d'Andorra i el Sindicat Andorrà de Treballadors en protesta pels preus de l'habitatge de lloguer per a aquest dimarts 26 de juny comptarà amb el suport del Partit Socialdemòcrata. Així ho ha manifestat el president de la formació, Pere López, que ha recordat que la principal preocupació dels ciutadans és l'habitatge i que, per tant, veu de bon ull que "es mobilitzin" per expressar el seu malestar sobre aquesta qüestió. El suport del PS, segons López, es concretarà "via presència" en aquesta acampada.

El president del PS ha manifestat que estan "molt decebuts" perquè el Govern demòcrata "no ha vist l'increment de la problemàtica de l'habitatge" i no ha sabut "ni anticipar-se ni donar-hi resposta". D'aquesta manera, ha recordat que fa dos anys el problema de l'habitatge era assenyalat com el principal per un "2-3% de la població" i ara ja arriba al "25%". I ha afegit que han viscut "una nova decepció" en veure el projecte de llei de mesures urgents relatives a l'arrendament d'habitatges, ja que consideren que malgrat s'ha presentat com "una gran solució" no creuen que realment ho sigui. D'aquesta manera, afirma que les mesures que s'hi proposen són "toves i insuficients". Quant a la crida que va fer el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, als grups parlamentaris a fer-hi aportacions, López ha destacat que els cal "molta informació" per poder fer les esmenes i, per aquest motiu, ja ha avançat que presentaran tot un seguit de demandes d'informació que els serveixi per saber la feina que ha fet el Govern per definir aquestes mesures proposades. Intueixen, però, tal com ha remarcat López, que "no s'ha fet res" i, per tant, creu que serà "difícil" esmenar aquest text. Ha tornat a reiterar, a més, que cal un registre de la propietat per tenir tota la informació sobre el parc immobiliari, ja que el que cal és "mobilitzar el parc de pisos buits". Ha conclòs que al llarg d'aquests anys DA ha "descuidat" aquest tema i que amb aquesta llei sembla que "han provat per on es podia anar".

stats