Política 27/03/2024

L'acord amb la UE suposaria unes quotes d'immigració més restrictives

El secretari d'Estat d'Afers Europeus nega la tesi d'Andorra Endavant del risc que suposaria per a la seguretat del país

ARA Andorra
1 min
Landry Riba

Andorra la VellaEl secretari d'Estat d'Afers Europeus Landry Riba ha passat aquest matí pels micròfons d'Avui serà un bon dia, a RNA, per resoldre alguns dels dubtes més importants que han sorgit les darreres setmanes respecte a l'acord d'associació amb la UE.

Riba ha insistit a desmentir la tesi del partit de Carine Montaner respecte a la pèrdua de sobirania en matèria d'immigració. Assegura que la immigració serà més selectiva i controlada amb l'acord.

Una dada en la qual ha insistit molt el ministre és que de les 2.033 autoritzacions en el sistema actual, es podria passar a 354 amb el negociat amb Europa, el que suposaria 5,5 vegades menys.

Respecte a la revisió dels antecedents penals, manté que el sistema no s'aboleix, però sí que reconeix que patirà canvis. Explica que es confiarà en aquelles persones que declarin no tenir antecedents penals. Tot i això, Riba ha sigut molt categòric negant que això pugui desembocar en un problema de major inseguretat. Malgrat els canvis en la revisió d'antecedents, considera que si han pogut controlar l'entrada de 2.033 persones, amb el mateix personal i recursos s'hauria de poder assumir aquesta immigració europea sense canvis.

stats