Política 15/02/2018

El personal del comú d'Escaldes-Engordany se suma a la vaga per "solidaritat"

L'Ustcee secundarà l'aturada i col·laborarà en la redacció de les tres ILP i la carta a la Confederació Europea de Sindicats

E. J. M.
1 min
Celebració de l'assemblea del personal de la Funció Pública. / E. J. M. (ANA)

Andorra la VellaLa Unió sindical de treballadors del comú d'Escaldes-Engordany (Ustcee) s'afegeix, per solidaritat, a les accions que emprendran els sindicats de la Funció Pública. Això vol dir que el personal de la corporació escaldenca se suma a la vaga i, a més, col·laborarà en la redacció de les tres Iniciatives Legislatives Populars (ILP) i en la carta que s'enviarà a la Confederació Europea de Sindicats (CES) explicant que el Govern no ha volgut negociar la llei amb els sindicats.

La presidenta de l'Ustcee, Aurora Baena, ha subratllat que se sumen a les accions perquè "s'han vulnerat drets sindicals", ja que no hi ha hagut negociació del text. Baena ha insistit que l'Ustcee no actua per cap aspecte concret del projecte de llei, ja que el personal dels comuns està regulat per una ordinació pròpia que es redactarà una vegada s'aprovi la Llei de la Funció Pública. A més, ha deixat clar que "no es fa vaga per protestar contra el govern del comú d'Escaldes-Engordany, sinó per solidaritat amb els sindicats del personal de l'administració del Govern".

L'Ustcee ho ha decidit aquest dimecres al vespre, en una assemblea, i aquest dijous ja ho ha comunicat al comú. Baena ha afegit que "estem negociant els serveis mínims en un ambient cordial", ja que l'equip de govern comunal entén que exerceixin el seu dret a la vaga. També estan parlant sobre si la jornada o les jornades en què s'aturi l'activitat laboral seran remunerades. Amb tot, l'Ustcee està pendnet que els sindicats de la Funció Pública notifiquin els dies concrets de la vaga i el termini de preavís.

stats