Publicitat
Publicitat

Adjudicats 29.892 euros per a la neteja de rius

La neteja de rius és una de les inversions que fa el Ministeri de Medi Ambient anualment, i en el que va de 2015 ja s'han adjudicat 17.330 metres de riu

 

 

El Govern ha aprovat l'adjudicació dels treballs de neteja, poda i desbrossament de la vegetació de ribera per un import total de 29.892 euros. Així ho ha donat a conèixer aquest dimecres el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va fer la licitació dels treballs en dos lots que engloben diferents actuacions en diversos punts del territori. Així doncs, el Consell de Ministres d'aquest dimecres ha aprovat adjudicar el lot 1 a l'empresa Avet Negre per un import de 18.757 euros i el lot 2 a l'empresa Centre de Jardineria la Grandalla per un import d'11.135 euros.

Aquests treballs se centraran en la poda d'arbres que toquen edificis i el passeig del centre d'Encamp, així com la retirada de troncs, poda i poda en alçada. A més, també es contempla el desbrossament de la vegetació i branques trencades del Tarter i la poda en alçada al passeig Valira d'Andorra la Vella, entre d'altres.

La neteja de rius és una de les inversions que fa el Ministeri de Medi Ambient anualment, i en el que va de 2015 ja s'han adjudicat 17.330 metres de riu.

Licitat l'embelliment a la rotonda de Gasopas

D'altra banda, el Govern també ha aprovat aquest dimecres la licitació de les obres d'embelliment de la nova rotonda de Gasopas, al Pas de la Casa. El punt giratori s'ha acabat de construir recentment i ara s'hi col·locaran els motius que l'han d'embellir. Entre d'altres coses s'hi posaran dues xapes serigrafiades d'acer amb motius relacionats amb el poble, com ara la caseta del vaquer, les vaques i el rètol amb el nom del Pas de la Casa.

Inici del procés per adherir-se a l'IRENA

En el Consell de Ministres d'aquest dimecres també s'ha aprovat l'inici del procés d'adhesió d'Andorra a l'Agència Internacional d'Energies Renovables (IRENA). Tal com ha destacat el ministre Cinca es tracta d'un centre d'excel·lència en matèria de tecnologia de les energies renovables i d'una entitat facilitadora dedicada a proveir coneixements, donar suport en qüestions relacionades amb les energies renovables i oferir ajuda als països per beneficiar-se del desenvolupament eficient.

L'IRENA, doncs, analitza i supervisa les polítiques dels seus països membres, però no estableix obligacions. Per tot plegat, i tenint en compte la voluntat "de fomentar les energies renovables i promoure l'estalvi energètic i l'eficiència", el Govern ha considerat oportú adherir-se a aquest organisme. Per ser-ne membre, l'Executiu haurà de fer una contribució anual que es calcula que rondarà els 1.200 euros.

Ara, el Govern enviarà una nota verbal a tots els membres de l'IRENA i si en un termini de tres mesos ningú s'hi oposa, es considerarà acceptada la sol·licitud.