Publicitat
Publicitat

Admès a tràmit el recurs d'empara dels funcionaris sobre les jubilacions

El Tribunal Constitucional pren en consideració el recurs que afirma que es vulnera el dret de llibertat sindical en no permetre desenvolupar la seva funció a la Comissió Consultiva

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs d'empara presentat pels sindicats de funcionaris contra la sentència relativa a la Llei dels complements de jubilació. Els sindicats reclamaven que el Govern no va permetre avaluar el text a la Comissió Consultiva i emetre el corresponent informe. Per aquest motiu, demanen que es declari la vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical.

L'Associació del Personal adscrit a l'Administració General (APAAG), el Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA), el Sindicat d'Institucions Penitenciàries (SIP), el Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), el Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP), el Sindicat de Funcionaris de Justícia (SIPAAJ), l'Associació A118, l'Associació de Bombers (ABA) i els Sindicats de Policia d'Andorra (SIPA i CFPA) sol·liciten que es reposin els seus drets perquè es permeti a la Comissió Consultiva i al Consell de Policia emetre els respectius informes i que es condemni l'Administració General a pagar les costes processals, inclosos els honoraris dels advocats i del procurador.

El Constitucional considera que el recurs ha estat formulat i presentat dins dels terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i admet a tràmit la demanda "sense efectes suspensius".

Admissió a tràmit "previsible"

El ministre de Finances i Funció Pública en funcions, Jordi Cinca, ha dit que l'admissió a tràmit del recurs era previsible, ja que també es va admetre a tràmit el recurs contra la Llei d'ajustos salarials, però ha afegit que aquesta decisió del TC no té efectes suspensius. D'altra banda, Cinca ha reiterat que estan convençuts que es van prendre les mesures que calia. A més, el ministre ha afegit que el gran repte per a la nova legislatura és la reforma de la Llei de la funció pública, i s'ha mostrat convençut que en aquesta ocasió hi haurà "un diàleg més fructífer" amb el col·lectiu.