Publicitat
Publicitat

Andorra es bolca amb el Tour

La competició farà una jornada de descans al Principat durant el dilluns, i el dimarts tornarà a sortir des d'Escaldes-Engordany

El país sencer ha sortit massivament al carrer per rebre el Tour de França. Cada racó del recorregut s'ha omplert de públic que ha fet front primer a les altes temperatures i després a una forta tempesta que ha registrat aigua i pedra entre El Serrat i la Coma d'Arcalís (final d'etapa). Però no sols els veïns del Principat, sinó milers de visitants procedents de nombrosos països del món han inundat el recorregut amb les seves banderes nacionals. Un dels punts més destacats ha estat al poble d'Ordino, on els castellers d'Andorra, els de Sant Feliu de Llobregat i els de la colla Sagrada Família de Barcelona, han fet una demostració per rebre els corredors i els seus equips.

Després d'una etapa molt exigent, el neerlandès Tom Dumoulin s'ha alçat amb la victòria de la novena etapa i ha fet la seva entrada a meta en un dels moments que més plovia. El cap de Govern, present a l'arribada, i un dels primers a felicitar el guanyador, ha fet una valoració “extremadament positiva” de l'etapa i ha qualificat el final “d'èpic i molt dur, a l'alçada del que són les muntanyes andorranes”.

Aquest dilluns, el Tour de França farà una jornada de descans al Principat, i el dimarts tornarà a sortir des d'Escaldes-Engordany. L'estada durant tres dies d'una de les proves esportives més reconegudes a nivell mundial feia molts anys que no ocorria, i és per això que el cap de Govern, Toni Martí, en declaracions a l'ANA, ha volgut felicitar Andorra Turisme per “aquesta aposta tan reeixida”. En aquest sentit, està convençut de la repercussió que tindrà a nivell mundial, tot i que encara no s'ha pogut comptabilitzar, “serà molt important”.

Martí ha pogut seguir tota l'etapa acompanyat pel director del Tour de França, Christian Prudhomme, i diu que està molt satisfet amb l'organització i admirat amb la collada de Beixalís per la seva exigència.

Finalment, Martí ha volgut donar l'enhorabona a tots els andorrans perquè “s'ha pogut veure el que és Andorra, un país fabulós”.