Publicitat
Publicitat

La Batllia registra 44.200 expedients de deutes pendents dels comuns

L'Organisme de Recaptació Comunal (ORCAND), que es preveu que estigui 100% operatiu al maig de 2016, s'encarregarà de gestionar els expedients acumulats

A partir del mes de desembre la Batllia traslladarà tota la documentació d'expedients de deutes pendents als comuns perquè es tramitin des de l'Organisme de Recaptació Comunal (ORCAND), que s'espera que estigui 100% operatiu al maig del 2016, tot i que a partir del mes de gener ja es començarà a treballar en aquesta matèria. Des dels comuns s'està treballant per decidir com organitzar les tasques perquè sigui efectiu, ja que fins al juliol del 2015, la Batllia ha registrat 44.199 expedients pendents. El cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón, ha assegurat que "són molts expedients i hem de començar a classificar-los i veure com els tramitem". D'aquesta manera, els comuns podran procedir a embargar comptes corrents i en cas de l'embargament de béns serà el saig qui se'n farà càrrec.

Fins al juliol del 2015 hi ha 44.199 expedients pendents entrats a la Batllia per deutes dels set comuns i, per tant, "quan el canvi sigui efectiu analitzarem en quina situació està cada expedient, quins s'han començat a tramitar o quins estan prescrits", segons ha explicat Minguillón.

Pel que fa als expedients pendents entrats abans de juliol del 2014, n'hi ha 34.269, els entrats entre juliol del 2014 i juny del 2015 són 13.708, i els executats durant l'any judicial 2014-2015, 5.962.

En aquest sentit, durant la reunió de cònsols celebrada aquest dimarts a la capital s'ha acordat demanar una reunió amb el Consell Superior de la Justícia "per buscar les millors opcions i lligar-ho tot bé perquè sigui efectiu". El cònsol major d'Andorra la Vella ha insistit que es tracta de diners dels ciutadans de cada parròquia i s'ha de fer l'esforç per recuperar-los i fer front als pressupostos.

D'altra banda, l'Organisme de Recaptació Comunal serà de moment virtual fins a finals de l'any 2016 o principis del 2017 i la parròquia encara està per decidir.