Publicitat
Publicitat

Cap de setmana animat a Sant Julià de Lòria

El Comú de Sant Julià continua apostant per les fires i esdeveniments, i fa coincidir diferents actes aquest diumenge per reactivar la parròquia els caps de setmana

La iniciativa Reviu l'Aperitiu -per dinamitzar el sector de la restauració- o els campionats al Centre Esportiu de Sant Julià de Lòria han coincidit aquest diumenge amb la Fira de la mare al barri de Rocacorba i el Campionat de Ciclisme Infantil organitzat per l'Sprint Club, en una jornada força animada per la parròquia laurediana. La corporació ha mostrat la seva satisfacció, mentre que la cònsol major, Montse Gil, ha assegurat que "la inversió és molt poca i que el retorn és molt gran", en referència a les quatre fires de mercats celebrades aquest any, sobre les quals ha afegit que "crec que les hem encertat totes".

"Fa un dia esplèndid, hem acumulat una quantitat d'activitats perquè la parròquia estigui força animada", ha explicat la cònsol Gil aquest diumenge al Campionat d'Andorra de Ciclisme Infantil, organitzat per l'Sprint Club amb la col·laboració humana i tècnica del Comú. L'esdeveniment ha coincidit amb un dels mercats habituals del barri de Rocacorba, que se celebren un cop al mes, en aquesta ocasió la Fira de la mare. El mercat ha comptat amb diferentes paradetes, els inflables infantils, la participació dels restauradors del carrer Verge de Canòlich, que han tret els seus productes al carrer, i el sorteig habitual -al qual participen normalment més de 1.000 persones, segons han explicat des de l'organització-, en aquest cas d'un iPhone 6. En referència a aquests mercats Gil ha explicat que "estem satisfets pel suport dels comerciants i els restauradors, que ens han donat molt suport des del principi".

Els comerciants, per la seva banda, reconeixien que els hi agradaria que hi hagués encara més gent, perquè "amb el bon temps és normal que marxin", com ha lamentat Mariannick Martin, de Creacions Mk, una paradeta de bijuteria. Martin creu "abans hi havia més gent, hi havia més moviment" i que el problema és que "hi ha molts mercats, per això no tiren". Tot i això, agraeix al Comú de Sant Julià de Lòria la seva col·laboració, aportant les veles i taules de les parades, i per això participa en totes les fires.

Sara Márquez, del Racó de les Motxilles i Flup Flup, coincideix amb Martin, creu que "hi ha poca gent" però, també com Martin, insisteix que no cal fer una fira setmanal, perquè saturaria als veïns de Sant Julià, els principals compradors en aquests mercats. "Aquest tipus de coses no es venen setmanalment, ni de bon tros, no tindria èxit", afegeix Martin, que reconeix que hi ha altres fires, com la d'estiu d'Ordino, o la de la Festa Major d'Andorra la Vella, a part dels mercats de Santa Llúcia, on la gent fa més despesa.

Diada pel ciclisme formatiu

La Fira ha coincidit, a més, amb Campionat d'Andorra de Ciclisme Infantil de l'Sprint Club, que ha omplert la plaça de la Germandat de joves esportistes i els seus familiars. "El ciclisme, conjuntament amb el trial, sempre ha estat molt arrelat a Sant Julià", ha afirmat la cònsol major, que ha recordat que "el Purito ens ha donat un cop d'ajuda molt fort amb la creació de la seva escola a la Rabassa".

"Crec que tenint la Vuelta passant pel coll de la Gallina [...] serà una gran empenta per a aquest esport, per tant estem contents i satisfets per la col·laboració", ha afegit Gil, qui ha aprofitat per visitar els diferents esdeveniments de la parròquia aquest diumenge, com el Reviu l'aperitiu, que també ha animat la restauració del poble.