Publicitat
Publicitat

El FNJA vol treballar conjuntament amb el Ministeri per posar fre al 'botellón'

Aquest dissabte s'ha celebrat la 5a assemblea del Fòrum Nacional de la Joventut, amb una quarantena de participants presencials, que ha servit per renovar la majoria de membres de la Taula Permanent

El Fòrum Nacional de la Joventut (FNJA) ha celebrat aquest dissabte a la tarda la 5a assemblea dels i les joves. Una trobada que ha servit per triar nous membres de la Taula Permanent, ja que després de dos anys de feina quatre dels seus membres han deixat la seva posició dins de l'òrgan executiu del Fòrum. Un dels joves que ha fet un pas enrere en la seva tasca ha estat el president de la Taula Permanent, Roger Padreny, tot i que ha assegurat que continuarà lligat al FNJA a través de les assemblees i comissions, com també la resta dels membres sortints.

L'expresident ha aprofitat per comentar un dels reptes futurs del FNJA en els pròxims anys, com és el 'botellón', una problemàtica que darrerament ha anat en augment i actualment és un dels grans punts d'atenció pel Govern, que fa dues setmanes ja va anunciar l'enduriment de les sancions per aquest tipus de casos sota la veu del titular d'Interior, Xavier Espot. Per la seva banda, Padreny ha reconegut que aquest no ha estat un dels objectius prioritaris durant aquests dos primers anys de reactivació del FNJA, ja que "la nostra prioritat era donar-nos a conèixer novament i mostrar que ens havíem deslligat de l'anterior Fòrum". Tot i això, el president sortint ha admès que aquest és un tema prou remarcable per actuar des del FNJA, per aquesta raó Padreny ha proposat que "hauríem de treballar conjuntament amb el ministeri d'Educació per trobar solucions a aquest problema i atacar-ho de base".

El coneixement de les causes de primera mà i el contacte directe amb el jovent són dos dels elements claus que segons Padreny faciliten l'entrada del FNJA en el projecte per eradicar els casos de 'botellón'. "El Fòrum també permetria parlar sobre polítiques concretes i aplicar-les", segons ha destacat el president sortint, que també ha reconegut la importància d'actuar contra un problema recurrent en el jovent.

L'assemblea d'aquest dissabte ha servit per votar els nous membres que formaran part de la Taula Permanent, a banda d'Adrià Espineta i Joao de Melo que continuen formant-hi part. Així, s'ha escollit Helena Prieto, Younes Raguig, Guillem Fiñana i Tomàs Gonzàlez, amb Laura Servera i Lara Barajas de suplents. L'entrada de nous membres servirà per "involucrar cares noves en el projecte", ja que l'objectiu del FNJA sempre ha estat "convertir-se en una eina útil i treballar polítiques per la joventut fetes pel mateix jovent", ha explicat Padreny. El Llibre Blanc de la Igualtat i el debat sobre l'abstenció són dos dels grans eixos en els quals ha treballat el FNJA els darrers dos anys, un vessant polític i social que ha permès també que "cada cop el jovent sigui més participatiu i els temes no només sorgeixin des de la Taula Permanent", segons ha comentat Padreny.

L'assemblea, en la qual hi han participat una quarantena de persones de manera presencial i setanta més delegant el vot, també ha servit per votar la liquidació de comptes del 2016, que s'ha tancat amb un romanent superior als 10.000 euros. A més, també s'ha aprovat la contractació d'una administrativa per treballar pel FNJA, una feina que en un inici va comptar amb uns 10 preseleccionats, però que finalment només ha rebut amb una sol·licitud formal que complís tots els requisits.