Policies formats en terrorisme

El cos ha introduït l’arma llarga a les patrulles

El Cos de Policia compta amb un grup especialitzat en terrorisme, que fa ja temps que funciona però que, davant els atemptats a zones properes viscuts darrerament, i l'expansió del terrorisme gihadista, necessita actualitzar-se i reforçar-se. "Abans el terrorista era més autòcton, com ETA i Terra Lliure, però ara la problemàtica és mundial" i Andorra no pot pretendre estar al marge, ha plantejat el director del cos, Jordi Moreno. Per aquest motiu aposta per formar tots els agents "el màxim possible" i "tenir-los preparats per prevenir i evitar atemptats". Els prop de 250 policies del cos estaran formats al respecte, i també els 33 futurs agents, ha assegurat Moreno.

Així mateix, no ha descartat ampliar el grup especialitzat. Ara mateix es compon de tres persones i un comandament.

Moreno també ha informat que una de les accions que ja s'han implantat per lluitar contra el terrorisme és que alguns agents patrullen amb arma llarga. Fa gairebé un any que s'ha aplicat aquesta mesura "per prevenció", quan hi ha molta afluència de gent i perquè l'arma llarga "és la més fàcil d'utilitzar si cal actuació ràpida", ha justificat Moreno. També ha assegurat que és una mesura habitual també a d'altres països.

En un altre ordre de coses, el director del cos ha anunciat la creació d'una unitat de jocs d'atzar, amb agents preparats per lluitar contra delictes que es puguin cometre relacionats amb l'obertura del casino, com delictes de blanqueig i socioeconòmics. La formació en aquest sentit començarà a principis de l'any vinent.