Publicitat
Publicitat

Prop de 5.000 alumnes i 1.500 ciutadans sostenibles

Els estudiants que participen en les activitats del Centre Andorra Sostenible continuen augmentant, mentre que la ciutadania fa unes 200 consultes l'any

El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ha donat a conèixer aquest dimarts el balanç d’activitats del Centre Andorra Sostenible (CAS) pel que fa a la tasca educativa portada a terme a les escoles del país, així com també per la ciutadania en genral. En el curs escolar 2016-2017, que ha comptat amb un total de 175 dies lectius, el CAS ha portat a terme un total de 212 activitats educatives a les escoles, en les quals han participat un total de 4.982 alumnes, el que representa, per segon any consecutiu, fregar els 5.000 escolars atesos, i continuar amb la tendència a l'alça dels darrers anys, donant servei a gairebé totes les escoles del país.

Les activitats dirigides amb educador continuen sent les més sol·licitades per les escoles, amb la participació de més de 3.300 alumnes. Així mateix, 554 escolars han pres part en 29 visites guiades a instal·lacions de gestió ambiental (deixalleries, depuradores, etc.) i 223 usuaris han fet ús dels recursos en préstec. Alhora, les activitats 'a la carta', com els tallers, xerrades o les formacions, entre d’altres, han vist incrementada enguany la seva incidència fins a comptabilitzar-se un total de disset activitats pedagògiques en les quals hi han participat 650 alumnes.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha valorat de manera positiva la tasca d’assessorament i de divulgació a la ciutadania que du a terme el centre i ha posat en valor la tasca educativa que es desenvolupa a les escoles amb la col·laboració dels docents. De la seva banda, Javier Gómez, coordinador d'Andorra Sostenible, ha explicat que "els centres demanen en base a les seves necessitats i, en aquest sentit, crec que estem fent una bona tasca, perquè donem sortida al neguit que tenen les escoles a través de les activitats que programem".

Pel que fa al projecte Escola Verda, el curs 2016-2017 s’ha tancat amb un total de disset centres adscrits al projecte, amb la darrera incorporació de l’escola andorrana del Pas de la Casa i la reunificació del conjunt d’escoles espanyoles en el centre Maria Moliner, el que suposa arribar al 59% de centres del país. D’aquesta manera, els alumnes que es troben escolaritzats en una Escola Verda sumen 5.844, el que representa el 54% del total de l’alumnat del país.

D’altra banda, al llarg del curs passat 1.500 persones han participat en les activitats adreçades a la ciutadania en forma de tallers, sortides a la natura o col·laboracions, amb una programació que s'elabora partir del calendari internacional de la sostenibilitat. Des del ministeri també han destacat la tasca d’informació del servei que porta a terme el Centre Andorra Sostenible, on anualment s’atenen prop de 200 consultes de ciutadans, entitats o empreses sobre dubtes i qüestions en matèria de sostenibilitat.