Publicitat
Publicitat

Suport d'Andorra per frenar la crisi alimentària del Iemen

El Govern ha aprovat una contribució de 15.000 euros per lluitar contra la situació d'inseguretat alimentària que afecta el 65% de la població

El Govern ha aprovat una contribució de 15.000 euros a favor de l’Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació dels Afers Humanitaris (OCHA) per lluitar contra la inseguretat alimentària al Iemen. Es tracta, tal com ha informat l'executiu, d'una greu crisi humanitària que empitjora setmana rere setmana i que està mobilitzant tota la comunitat internacional.

En aquest país, el 65% de la població està en una situació d’inseguretat alimentària segons els darrers informes de les Nacions Unides. D’aquests, més de 10 milions de persones requereixen una assistència alimentària urgent i immediata. Mig milió d’infants es troben en situació de malnutrició severa i la magnitud de la crisi continua creixent. El fracàs polític per trobar una solució al conflicte del Iemen, sumat a la situació d’inseguretat econòmica del país, agreuja encara més la situació.

Amb l’objectiu d'aconseguir els 2,1 milions de dòlars necessaris per fer front a aquesta crítica situació, els ministeris d’Afers Exteriors de Suècia i de Suïssa s’han unit a les Nacions Unides en l’organització d’una conferència internacional d’anunci de contribucions, a la qual Andorra també hi participarà.