Suport d'Andorra per frenar la crisi alimentària del Iemen

El Govern ha aprovat una contribució de 15.000 euros per lluitar contra la situació d'inseguretat alimentària que afecta el 65% de la població

El Govern ha aprovat una contribució de 15.000 euros a favor de l’Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació dels Afers Humanitaris (OCHA) per lluitar contra la inseguretat alimentària al Iemen. Es tracta, tal com ha informat l'executiu, d'una greu crisi humanitària que empitjora setmana rere setmana i que està mobilitzant tota la comunitat internacional.

En aquest país, el 65% de la població està en una situació d’inseguretat alimentària segons els darrers informes de les Nacions Unides. D’aquests, més de 10 milions de persones requereixen una assistència alimentària urgent i immediata. Mig milió d’infants es troben en situació de malnutrició severa i la magnitud de la crisi continua creixent. El fracàs polític per trobar una solució al conflicte del Iemen, sumat a la situació d’inseguretat econòmica del país, agreuja encara més la situació.

Amb l’objectiu d'aconseguir els 2,1 milions de dòlars necessaris per fer front a aquesta crítica situació, els ministeris d’Afers Exteriors de Suècia i de Suïssa s’han unit a les Nacions Unides en l’organització d’una conferència internacional d’anunci de contribucions, a la qual Andorra també hi participarà.