Societat 24/01/2024

Atreveix-te amb la coliflor

L'aliment presenta diferents propietats nutricionals beneficioses per la salut

ANA Economia
1 min
La coliflor és l'ingredient protagonista d'aquest plat

Cada vegada és més freqüent fer una planificació prèvia sobre els plats que cuinarem al llarg de la setmana. Una organització que comporta idear uns menús equilibrats i que continguin tota mena d'aliments. Els més atrevits acostumen a incorporar plats nous per no quedar-se estancats i un dels aliments que cada vegada va guanyant terreny és la coliflor.

La coliflor és un vegetal crucífer que destaca per la versatilitat i les nombroses propietats nutricionals. Tot i el seu aspecte simple, la coliflor conté molts beneficis per la salut. I quines propietats té?

· Baix contingut calòric, fet que converteix la coliflor en una excel·lent opció per als que busquen controlar la seva ingesta de calories.

· Rica en fibra, essencial per a la salut digestiva.

· Alta en vitamines i minerals, especialment, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, àcid fòlic i potassi. La vitamina C és essencial per al sistema immunitari i la vitamina K és important per a la coagulació sanguínia i la salut òssia.

· Potent antioxidant que ajuda a combatre els radicals lliures al cos i contribueix a la prevenció de malalties cròniques.

Existeixen diferents receptes amb la coliflor com a ingredient protagonista. A la secció d’alimentació de la web de Pyrénées Andorra hi trobem una recepta original que, a més de fer més atractiva la ingesta de la coliflor, és original i bé com anell al dit per aquests dies.

stats