Societat 30/04/2020

L’augment de temperatures previst per a aquest cap de setmana podria atenuar la propagació del coronavirus

Tot i que no està comprovat al 100%, la comunitat científica creu que els registres per sobre dels 15 graus ajuden a frenar l’expansió de la Covid-19

Ara Andorra
1 min
Persones durant el recorregut. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaLa previsió meteorològica anuncia una pujada de temperatures per aquest cap de setmana a Andorra, amb registres superiors als 20 graus a partir de dissabte i ganes d’anar amb màniga curta. Tot i que la comunitat científica es mostra prudent i cautelosa, diversos estudis fets arreu del món revelen que la calor podria atenuar la capacitat de propagació de la Covid-19. Els registres per sobre dels 15 o 20 graus, segons alguns d’aquests estudis, mostren que l’expansió del virus cauria fins a la meitat.

Tot i això, els investigadors són cautelosos i destaquen que la climatologia seria un factor secundari per tal de pal·liar la propagació de la pandèmia. En aquest sentit, insisteixen a recordar que la higiene i desinfecció continuada, les restriccions a la mobilitat i el confinament continuen sent ara mateix les millors mesures per aturar la pandèmia. Una vegada més, malgrat que arriba el bon temps, el #QuedatACasa segueix sent la millor prevenció.

stats