Societat 19/04/2022

Autors andorrans i activitats literàries per celebrar el Sant Jordi a Sant Julià

La Fira es trasllada enguany a la plaça de la Germandat amb la voluntat de la corporació d'evitar aglomeracions

M. P. (ANA)
2 min
Les parades de roses i llibres durant la Fira de Sant Jordi del 2021.

Sant Julià de LòriaDesprés de dos anys de restriccions, el comú de Sant Julià de Lòria reprèn una Fira de Sant Jordi amb plena normalitat i amb la voluntat d'engrescar la ciutadania. És per això que la corporació ha dissenyat un programa ple d'activitats que s'allargaran més enllà del 23 d'abril i que tindran la literatura com a eix central.

Com a novetat, la Fira es trasllada a la plaça de la Germandat, on hi haurà venda de roses, de llibres nous i també de segona mà. Gràcies a la llibreria la Trenca, a més, enguany s'ha programat una signatura de llibres d'autors andorrans com Iñaki Rubio, Albert Villaró, Ester Fenoll, Ludmilla Lacueva, Josep Enric Dallerés, o Greg Coonen, entre altres, que tindrà lloc aquest dissabte a partir de les 11 hores.

Segons han explicat la cònsol menor laurediana i la cap del departament de Turisme, Mireia Codina i Canòlich Ribot, una altra de les activitats complementàries que es desenvoluparà per Sant Jordi serà la il·lustració en directe de la mà de Crisisart i Marc Huguet, dos il·lustradors que estaran en un estand realitzant dibuixos senzills, al moment i en directe. Tota la recaptació de les obres, que es vendran a un preu simbòlic, s'adreçarà a Càritas de Sant Julià.

Al llarg del dia 23 també hi haurà el taller participatiu 'Roses i paraules per a la pau' que, aprofitant la conjuntura actual, té com a objectiu sensibilitzar sobre les guerres i comprendre el poder reparador de les paraules i la creació artística. A partir de les 17 hores se celebrarà un contacontes adreçat al públic familiar, també a la plaça de la Germandat.

De cara a la setmana vinent, Sant Julià de Lòria continuarà amb les activitats literàries. El 25 d'abril, a partir de les 20 hores, s'oferirà a l'auditori Rocafort sota reserva prèvia una lectura de poemes i fragments de novel·les dels autors que prèviament hauran participat en la signatura de llibres el 23 d'abril. Així mateix, el dimecres dia 27 s'ha programat una tertúlia gastro-literària al voltant de l'obra 'Morts, qui us ha mort?' d'Iñaki Rubio, en la qual també caldrà inscriure's prèviament.

A banda de totes les activitats, la cònsol menor ha recordat que també estan en marxa el Concurs de Microrelats i el Concurs de Punts de Llibre, organitzats tots dos per la Biblioteca Comunal Universitària de la parròquia i oberts per a participar-hi fins al proper 30 d'abril a les 13 hores. L'entrega de premis d'ambdós certàmens se celebrarà el dimecres 25 de maig, a partir de les 18 hores, al vestíbul del Centre cultural i de congressos lauredià.

stats