Publicitat
Publicitat

Una cinquantena de persones s'apleguen per recordar les 63 víctimes de Portugal

El cònsol honorari de Portugal mostra el seu condol als afectats

Aquest dilluns, el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel da Silva, ha volgut dedicar un minut de silenci amb motiu dels incendis de Portugal. L'acte ha tingut lloc a la plaça de l'edifici del consolat i ha acollit a més de 50 persones. Entre els assistents, s'hi trobaven el cap de Govern, Toni Martí; el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya; i la subsíndica general, Mònica Bonell.

La subsíndica ha expressat el dol per les víctimes i, en nom de tot el Consell General, ha manifestat la solidaritat amb el poble portuguès. D'altra banda, Saboya ha recordat la gran comunitat portuguesa que viu a Andorra i "la proximitat absoluta que el país ha mostrat vers aquesta comunitat que ens apreciem molt".

Da Silva ha explicat que no té paraules per descriure aquests esdeveniments i el que espera i desitja és que l'incendi es pugui controlar com més aviat millor i que el nombre de morts no augmenti. A més, el cònsol portuguès ha declarat que cap família andorrana tenia familiars en l'accident, tot i que li consta que alguna família és d'orígens pròxims a la zona. Així mateix, Da Silva ha anunciat que el pròxim 13 de juliol a les 21 hores se celebrarà una missa a l'església de la Massana en honor a les víctimes d'aquest incendi.

Actualment, més de 2.000 efectius segueixen treballant en els petits incendis forestals que s'han declarat en la localitat de Pedrogao Grande, al centre de Portugal. El nombre de morts ja arriba als 63 i 135 persones més han resultat ferides. A més, les temperatures ronden els 38 graus i estan fent la feina més difícil als serveis de rescat.