Societat 07/11/2023

Conducció segura durant els mesos de neu i gel

Des de l'1 de novembre és obligatori circular amb equipaments especials per la xarxa viària del país

ARA Andorra
1 min
Nevada a Canillo

Optimitzar la seguretat i garantir la fluïdesa del trànsit en carretera en situacions en què la calçada estigui parcialment o totalment nevada o gelada. Aquest és l'objectiu que persegueix any rere any el departament de mobilitat del Govern d'Andorra. I perquè això sigui possible, cada 1 de novembre entra en vigor la normativa que assenyala l'obligatorietat de circular amb rodes de contacte i/o equipaments especials per les carreteres andorranes.

Els tallers de vehicles del país, com ara, Pyrénées Motor es posen a disposició dels conductors per garantir que aquests compleixen amb totes les regulacions sobre seguretat. Això sí, per sotmetre el vehicle a qualsevol tipus de manteniment, canvi de rodes inclòs, cal demanar cita prèvia.

Saps quins aspectes has de tenir en compte a l'hora de conduir sobre la neu o gel?

Conduir sobre gel o neu pot ser un repte considerable per a qualsevol conductor, ja que les condicions climàtiques adverses augmenten significativament el risc d'accidents. D'aquí que sigui important tenir en compte una sèrie d'aspectes clau:

  1. Els pneumàtics d'hivern són essencials per a una tracció òptima en gel o neu. Aquests pneumàtics estan dissenyats amb una banda de rodament especial que mantenen la flexibilitat a baixes temperatures.
  2. Disminuir la velocitat per a poder reaccionar amb més temps davant de situacions d'emergència.
  3. Mantenir la distància de seguretat amb el vehicle que et precedeix. Això dona al conductor més temps per frenar gradualment i evitar col·lisions en cas d'una frenada brusca.
  4. Frenar de manera suau per evitar el bloqueig de les rodes.
  5. Evitar girs bruscs per evitar els derrapatges.
  6. Consultar sempre la previsió del temps abans de sortir de casa.
stats