Societat 25/02/2022

Dansa i humor per encetar les festes de Carnaval a la capital i Escaldes

El judici al rei tindrà lloc dimarts a la plaça Guillemó d'Andorra la Vella

L. G. (ANA)
2 min
Part dels artistes de la companyia teatral Making off durant l'acte d'inici de la festivitat que ha tingut lloc aquest divendres.

Escaldes-EngordanyAndorra la Vella i Escaldes han recuperat enguany la celebració del Carnaval conjunt sense deixar-se res gràcies a la millora de la situació sanitària a causa de la pandèmia del coronavirus. Les parròquies de la vall central han donat aquest divendres el tret de sortida a la festivitat amb el pregó i la penjada del rei Carnestoltes, a banda de l'inici d'un cop d'Estat amb molt d'humor sobre l'actualitat política i social del país de la mà de la companyia teatral Making off.

El rei Carnestoltes penjat al bell mig de l'avinguda Carlemany.

Els pregoners han fet riure a infants, joves i adults, inclosa la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, a través de diverses anècdotes relacionades amb la pandèmia, les torres que s'estan construint al Clot d'Emprivat i les diferències entre les dues parròquies, a les quals han agraït el fet de, "com a mínim, haver-se posat d'acord per celebrar el Carnaval conjunt". L'acte ha continuat amb la dansa de l'esbart Santa Anna, que ha animat a tot el públic que s'ha reunit a la plaça Copríncep d'Escaldes.

El pregó per donar el tret de sortida al Carnaval conjunt d'Escaldes i Andorra la Vella.
L'actuació de l'esbart Santa Anna abans de la penjada del rei Carnestoltes.

Per mantenir la gresca i cloure amb l'inici de la celebració, els tècnics del comú escaldenc han procedit a portar-se el rei Carnestoltes avinguda Carlemany avall per penjar-lo al bell mig de la via perquè pugui ser observat per tots els ciutadans i turistes que transitaran aquest cap de setmana per la parròquia fins al dimarts 1 de març, quan serà traslladat a la plaça Guillemó per ser jutjat i cremat, com és tradició. Cal destacar que el rei ha estat realitzat pels infants de la ludoteca comunal de Santa Coloma.

Els tècnics del comú d'Escaldes traslladant al rei Carnestoltes acompanyats dels assistents a l'acte.

El Carnaval continua aquest dissabte a partir de les 18 hores amb la rua pels carrers de la parròquia escaldenca i l'espectacle 'Les Wagonotes' de la Cia. Les Enjoliveurs. Diumenge a les 17 hores es durà a terme l'espectacle infantil 'Mozartland' a la sala Prat del Roure. Es tracta d'un concert-espectacle amb música de Mozart a càrrec de la Cia. del Príncep Totilau i l'entrada és gratuïta. Per cloure, dimarts 1 de març s'escenificarà el 'Robatori de les olles' de la mà de la secció infantil i juvenil de l'Esbart dansaire d'Andorra la Vella i, tot seguit, tal com s'ha mencionat anteriorment, tindrà lloc el judici i la cremada del Carnestoltes on participaran la companyia teatral Making off i l'esbart dansaire de la capital.

stats