Societat 01/06/2022

Encamp obre un Rober Solidari per apropar el servei a la ciutadania

L'espai, que s'activa sota demanda, està ubicat al centre de la població

ANA
2 min
Els representants del comú d'Encamp i Càritas davant el nou Rober Solidari de la vila.

EncampEl comú d'Encamp posa en funcionament un nou Rober Solidari sota el lema 'La teva roba treu un somriure'. El servei permetrà a les persones i famílies que ho necessitin obtenir indumentària tèxtil, complements, material per a nadons, jocs infantils i diferents objectes que hagin sigut donats per altres ciutadans de forma desinteressada. L'espai està ubicat al centre de la població, al carrer Mirador, i ja està operatiu, sempre sota demanda.

La cònsol major, Laura Mas, el conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, i la representant de Càrites d'Encamp, Mercè Rosas, han visitat aquest dimecres les noves instal·lacions. Mas i Cruz han posat en relleu que "la voluntat és sumar esforços per apropar aquest servei a les persones que ho necessitin i alhora contribuir a evitar la generació de més residus tèxtils". La mandatària també ha explicat que s'ha repartit un fulletó informatiu a totes les cases perquè coneguin el servei i "evitem que els contenidors de recollida d'escombraries s'omplin de roba que pot tenir molta vida útil i els deixem únicament pel que realment és residu tèxtil".

El comú seguirà col·laborant amb la resta d'entitats del país que actualment gestionen roba de segona mà i reciclatge tèxtil. A més, Cruz ha matisat que amb aquesta iniciativa "es vol contribuir a fer més pròxima l'ajuda que podem prestar als ciutadans".

Funcionament del Rober Solidari

Les persones que necessitin roba o material del Rober Solidari s'han de posar en contacte amb el servei d'Afers Socials de la corporació i concertar una visita per acudir posteriorment a l'espai i escollir allò que els pugui ser d'ajuda, tal com ha indicat la directora del departament de Cultura i Afers Socials, Helena Laza.

De la mateixa manera, aquelles persones que vulguin fer entrega de forma voluntària i altruista de qualsevol material o roba amb l'objectiu de donar-li una segona vida, també "s'han de posar en contacte amb el Servei d'Afers Socials i concertarem un dia i hora per dipositar el que vulguin donar" en paraules de la mateixa directora.

Al Rober Solidari s'hi pot dipositar: roba, jaquetes, anoracs, abrics, calçat, mantes, llençols, jocs infantils i altre material en bon estat, com esquís, cotxets de bebè, cadiretes del cotxe de nadons, cotxets de passeig, etcètera. Per contra, no es pot portar roba i material que estigui en mal estat o que no es pugui reutilitzar. Tampoc es pot donar tot el que no es consideri que va en relació amb el projecte o no pugui donar servei a ningú més.

Davant de qualsevol dubte o per a més informació es pot contactar amb el departament d'Afers Socials encampadà al telèfon +376 731 670, al WhatsApp +376 653 200 o al correu electrònic social@encamp.ad.

stats