Publicitat
Publicitat

29 estudiants de català al 14è Campus Universitari

La inauguració oficial del Campus coincidirà amb l'obertura al públic de l'exposició '2002-2014: Tot fent campus!', al Centre Cultural La Llacuna

El Campus Universitari de la Llengua Catalana, que enguany arriba a la catorzena edició, acollirà un total de 29 estudiants de diversos països que participaran en les activitats per conèixer la llengua i la cultura catalanes, una setmana a Andorra i una setmana a Girona. A Andorra, el campus tindrà lloc en aquesta ocasió a la parròquia d'Andorra la Vella del 19 al 26 de juliol, mentre que posteriorment els estudiants es desplaçaran a Girona fins el 2 d'agost. El Campus Universitari de la llengua catalana és una iniciativa conjunta del Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull.

El 14è Campus Universitari de la llengua catalana donarà el tret de sortida el proper 20 de juliol amb la inauguració oficial del certamen, que tindrà lloc al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, coincidint amb la inauguració de la mostra textual i fotogràfica titulada '2002-2014: Tot fent campus!'.

Enguany seràn 29 –8 nois i 21 noies– els estudiants de català que visitaran el país procedents de països com Alemanya, d’on vénen sis alumnes, de Cuba, Israel, Rússia, Estats Units, República Txeca, Polònia, Bulgària, França i Sèrbia, entre d'altres.

Els participants del campus són universitaris que estudien català als seus països d’origen, i han superat, almenys, un curs de 60 hores lectives per poder ser acceptats a la iniciativa. Durant l'estada, els estudiants reben 30 hores lectives de català i almenys 15 hores de cursos d’extensió cultural i un intens procés d’immersió sociolingüística i cultural que inclou la coneixença de costums i la gastronomia de cada territori.

Com en edicions anteriors, els organitzadors de la setmana andorrana procuren posar el Campus universitari a l'abast de tothom amb concerts gratuïts de música en català. Enguany serà el torn del cantautor Roger Mas, que actuarà el dilluns 20 als entorns de l'església de Santa Coloma, en un concert en què donarà a conèixer algunes de les seves noves cançons, tot just acabades d'enregistrar, fruit de conjuminar només veu i guitarra.