Societat 31/03/2023

Fas o et fan la mona?

El Dilluns de Pasqua ens porta cap a una cita gastronòmica en què la xocolata és la protagonista

ARA Andorra
2 min
Mona de Pasqua amb niu de xocolata

El dia de la mona de Pasqua ens indica que els dies de Setmana Santa s'acaben, però cal assenyalar que l'acabem de la manera més dolça possible. No obstant això, la celebració de la mona de Pasqua és una tradició que acumula segles d'història i que ha anat evolucionant al llarg del temps.

La mona tradicional, la de tota la vida, és un pastís en forma de tortell (semblant al tortell de reis quant a forma), empolsinat de sucre i amb ous durs. El nombre d'ous de cada tortell venia donat per l'edat del nen a qui es regalava la mona. Tants anys de la nena o nen, tants ous durs havia de tenir el tortell. Una tradició que es mantenia any rere anys fins que l'infant rebia la primera comunió. Però amb el pas dels anys, els pastissers van voler innnovar i van introduir les figures de xocolata.

Ous de Pasqua de Simón Coll

Ara per ara, cap casa concebeix el dia de Pasqua sense tenir una figura de xocolata sobre la taula. Al supermercat de Pyrénées Andorra disposes d'una gran varietat de mones, sigui en forma d'ou com de figures com les que ens proposa Simon Coll Xocolaters. L'Espícula de Pyrénées Andorra també ofereix la seva proposta dolça a través de tres ous de Pasqua de xocolata blanca, amb llet o negra que incorpora una sorpresa interior i un component solidari. I és que comprant un dels ous elaborats per Jordi Morera, tres euros del cost total del producte aniran destinats cap a la Fundació Privada de Nostra Senyora de Meritxell.

Ous de Pasqua de Jordi Morera de l'Espícula
stats