Societat 28/06/2016

Nova incidència d’Andorra Telecom deixa 1.500 abonats sense internet ni 3G

La companyia atribueix la incidència a un atac informàtic contra una IP amb seu a Andorra. L'afectació ha estat de 40 minuts en el servei dels paquets Comerç i Mini

ARA Andorra
1 min
Nova incidència d’Andorra Telecom deixa els seus abonats sense internet ni 3G

Andorra la VellaDurant 40 minuts, 1.500 clients d'Andorra Telecom han patit una nova interrupció d'internet aquest dimarts a la tarda. El tall ha afectat als paquets Comerç i Mini i concretament en el servei d'internet. També, i de manera aleatòria, han quedat afectades línies de la xarxa de 3G durant 25 minuts. Andorra Telecom informa que no han quedat afectades les xarxes de 2G i 4G.

El tall no té a veure amb les interrupcions de servei que es van produir el passat 20 de juny. En aquest cas, ha estat per un atac d'increment de trànsit contra una IP andorrana, valorada en el 400%. Aquest atac informàtic provoca la caiguda dels servidors que no poden atendre les múltiples peticions programades i dirigides precisament per a fer caure la xarxa. La companyia es troba estudiant altres detalls sobre la incidència.

Segons la companyia, de manera aleatòria els equips s’han vist afectats i recuperats progressivament entre les sis i les vuit del vespre.

Aquesta incidència es produeix després que el passat dilluns 20 de juny una altra avaria afectés de manera general el país i que hauria perjudicat uns 2.000 clients de la zona d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. En aquest cas però, la companyia desvincula aquesta interrupció del servei als treballs d'implementació de la fibra.

stats