Societat 27/04/2017

La neu obliga a circular amb cadenes a partir de Canillo durant el matí

A Perafita s'han acumulat 16 centímetres i a Sorteny, 17

ARA Andorra
1 min
Carreteres cobertes de neu a el Tarter / A.H.

Andorra la VellaLa neu ha tornat a fer acte de presència al Principat, emblanquinant bona part del país. La nevada ha començat dimecres a la tarda i fins aquest dijous al matí era obligatori circular amb cadenes o equipaments especials a la CG2 a partir de Canillo i també per accedir a Andorra des de França, per la RN22, tal com informa el Centre Nacional del Trànsit. Per aquest pas fronterer, a més, es prohibia circular als vehicles superiors a 19 tones. Al migdia la situació s'ha normalitzat.

El fred ha fet baixar la cota de neu, que pot arribar fins als 700 metres. Els gruixos acumulats fins a primera hora del matí, segons Meteo.ad, són de 16 centímetres a Perafita, 17 a Sorteny i 12 al Bony de les Neres. Durant la jornada d'aquest dijous la cota se situarà entre els 700 i els 1000 metres, tot i que anirà pujant amb el pas de les hores.

Aquesta nevada primaveral arriba pocs dies abans que acabi l'obligació de circular amb els vehicles preparats per a la neu durant la temporada d'hivern. Cal recordar que fins al 15 de maig cal portar equipaments especials o disposar de cadenes per evitar sancions en cas que nevi.

stats