Societat 26/11/2021

Quatre positius entre les residències de Sant Vicenç d'Enclar i Clara Rabassa

ARA Andorra
1 min
Entrada de l'edifici Clara Rabassa, on hi ha la seu del Ministeri d'Afers Socials. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'augment de la incidència del coronavirus al Principat està tornant a provocar contagis en els centres sociosanitaris. Segons informa aquest divendres el ministeri de Salut, arran dels cribratges periòdics que es realitzen en aquests espais s'ha detectat el positiu d'una treballadora de Sant Vicenç d'Enclar i, a la vegada, també el de dos usuaris del centre. L'afectació és, en tots els casos, molt lleu o asimptomàtica, però per precaució s'han cancel·lat les visites. Tanmateix, Salut informa que una altra treballadora, en aquest cas de la residència Clara Rabassa, també ha resultat positiva en un dels cribratges periòdics. Ara s'està fent l'estudi epidemiològic per comprovar si el virus afecta algun usuari.

D'altra banda, durant les darreres 24 hores s'ha detectat 146 nous positius entre la població general, una xifra que eleva els casos totals des de l'inici de la pandèmia fins als 16.712. Els casos actius també continuen a l'alça i ja arriben fins als 811 (+117 respecte d'aquest dijous). Pel que fa a les altes, es registren 29 més, arribant fins a les 15.770, i les defuncions es mantenen en 131. Pel que fa a la pressió hospitalària, actualment són 7 els pacients a planta (+1) i 3 resten ingressats a la Unitat de Cures Intensives (UCI), 2 d'ells (-1) sota ventilació mecànica.

Quant a la població escolar, el Govern informa que hi ha 55 aules sota vigilància activa -5 total i 50 parcial- i 47 en passiva. En aquest sentit, cal recordar que el centre British College d'Andorra resta tancat completament fins al dilluns 29/11 a causa de la presència de positius en la majoria de les seves aules.

Finalment, des de l'inici del pla de vacunació ja s'han administrat 113.787 vacunes, de les quals 55.368 són primeres dosis, 54.195 segons i 4.224 terceres.

stats