Societat 28/11/2017

Rascagneres es mostra "totalment en contra" de reduir el 30% del que han cotitzat els afiliats a la CASS

El president de la parapública assegura que no es poden retallar les pensions, sinó que per assegurar la viabilitat del sistema cal aplicar un conjunt de mesures

M. T.
1 min
El president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres. / M. T.

Andorra la VellaEl president de la CASS, Jean-Michel Rascagneres, s'ha mostrat "totalment en contra" d'aplicar una de les mesures que proposa l'estudi sobre la viabilitat del sistema de pensions elaborat per experts francesos, que fa referència a la reducció d'un 30% del que els afiliats han cotitzat fins ara. Rascagneres, a títol personal, ha reiterat que està en contra de retallar les pensions. "Retallar una pensió, que de mitjana són 700 euros, per mi és insostenible, i no canviaré d'idea", ha assegurat.

El responsable de la parapública ha assegurat que aquesta mesura només es preveu en l'escenari més extrem, però que hi ha fins a vuit escenaris "més raonables" en els quals no hi apareix. Aquesta retallada del 30% "és un càlcul a part, justament per calcular l'efecte que tindria", i ha assegurat que es tracta d'un "escenari exagerat".

Pel que fa als altres escenaris, en els quals hi hauria mesures com allargar l'edat de jubilació o reduir el rendiment dels punts de la CASS, Rascagneres no ha volgut entrar en detall i s'ha limitat a indicar que és "un calcul matemàtic sobre una combinació de diferents mesures". De fet, ha destacat que "una sola mesura, encara que sigui dràstica, no soluciona el problema", sinó que cal aplicar un conjunt de mesures durant un període de temps bastant llarg.

stats