Societat 09/12/2021

Retard amb els resultats de les TMA/PCR per manca de subministrament de reactius

ARA Andorra
2 min
Una persona al centre de vacunació de la plaça de Braus.

Andorra la VellaDes del cap de setmana passat s’han anat aixecat queixes entre els usuaris pel retard amb els resultats de les proves diagnòstiques que es realitzen a la plaça de braus d’Andorra la Vella. Durant els darrers dies, la infraestructura gestiona un miler aproximat de proves PCR i TMA a qualsevol ciutadà que se les vulgui realitzar. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest dijous que el motiu del retard és, bàsicament, per la manca de subministrament del reactiu que necessiten les proves. “L’impacte de casos covid a tota Europa ha provocat una ruptura d’estocs en reactius tant de PRC com de TMA. S’ha endarrerit la producció i l’abastiment d’alguns productes, com en aquest cas de reactius”, ha dit el dirigent.

 

Benazet ha afegit que “Andorra té un dret d’adquisició preferencial” i que ja estan encomanats nous aprovisionaments. L’estoc actual garanteix el funcionament normal, amb els terminis usuals, fins el cap de setmana, “però és previst que entre aquest dijous i divendres arribin nous reactius”, ha con lòs.

Salut detectat 457 casos més des de dimarts

El ministeri de Salut ha reportat 457 casos més des de dimarts amb la qual cosa el total de persones que han patit la malaltia des que es va declarar la pandèmia és de 19.272 persones i es registren un total de 16.879 altes. El total de defuncions fins a la data és de 133. Pel que fa als casos actius, són a hores d'ara 2.660. També continua augmentant la xifra de persones hospitalitzades que són 31, 24 de les quals es troben a planta i set a l'UCI, cinc de les quals ventilades, una xifra que representa una millora respecte a dimarts, quan n'hi havia vuit. Pel que fa a la població escolar, hi ha 102 aules en vigilància activa –44 total i 58 parcial– i 38 en passiva.

stats