Política 26/05/2016

L'endeutament de Sant Julià es troba "en el límit" de la Llei de finances comunals

Vila recorda que Camprabassa s'ha endut bona part del pressupost i que per això s'hauran de redefinir les partides perquè "mengi menys diners del Comú"

Ana
2 min
Un moment de la sessió de Consell de Comú celebrada aquest dimecres a la tarda / S.F.

Sant Julià de LòriaEl Comú de Sant Julià de Lòria ha celebrat aquest dimecres la subhasta per a l'arrendament de la muntanya de Francolí entre dos ramaders de la parròquia. Tradicionalment, la parròquia vivia amb expectació aquest Consell d'arrendaments dels terrenys comunals per a ús ramader, una de les fonts d'ingressos importants de la parròquia, tal i com ha recordat el cònsol major de Sant Julià Josep Miquel Vila.

Vila ha parlat precisament de la situació del pressupost del Comú per a aquest any i la liquidació del 2015, que es troba, segons ha dit, “en fase de diagnosi”. El cònsol major de Sant Julià ha recordat que Camprabassa s’ha endut bona part del pressupost del Comú i que per això s'hauran de redefinir les partides perquè “mengi menys diners del Comú”. Vila ha recordat la relació directa del pressupost del Comú i Camprabassa, i que per això, l'itinerari que preveu el Comú és el de presentar un pressupost de la societat que gestiona Naturlàndia, seguint després la presentació del pressupost del Comú pel 2016, que arribaria amb l’auditoria financera i de gestió, i finalment presentar la previsió pressupostària dels propers anys. “Ens interessa fer-ho bé, però en un mes podria estar enllestit, estem treballant paral·lelament”, ha explicat Vila. Pel que fa a la liquidació, Vila ha reconegut que el deute “segurament estarà al voltant del límit de la llei, esperem que sigui per la banda baixa”.

Per tal de complir amb la Llei de finances comunals i el sostre d’endeutament que fixa, el Comú espera presentar “en un marge curt de temps” la liquidació. “El tancament de comptes són números fets de decisions anteriors, volem tancar-ho amb seny”, ha afirmat. Sobre les decisions a prendre pel que fa al futur de Naturlàndia, Vila no ha volgut anticipar res, ni tant sols l'increment de tarifes, que “és una opció, però no sabem si serà aquesta”, ha dit.

stats