Més de 160 nines de Barbie inspirades en el món del cinema

El CAEE acollirà l'exposició fins al pròxim 30 de març i l'entrada és gratuïta

Més de 160 figures de la mítica nina Barbie estaran exposades al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany (CAEE) des d'aquest dilluns fins al pròxim 30 de març. 'Barbie i el cinema' és una exposició que acull nines de col·lecció, amb vestuari relacionat amb les grans pel·lícules de Hollywood. A més, es fa un repàs a la història d'aquesta nina icònica, amb més de 150 professions, milers de vestits, accessoris, vehicles, cases, mascotes i provinents dels cinc continents. Coincidint amb el seu 60è aniversari, els visitants podran veure com ha evolucionat i canviat amb el pas dels anys, seguint els dictats de la societat de la segona meitat del segle XX.

Aquest recull ha estat possible gràcies a la col·lecció de més de 200 Barbies que té en el seu poder la promotora de l'esdeveniment, Paloma Olmedo, que ha declarat als mitjans que aquesta passió prové de la seva infantesa. A més, algunes de les nines que els visitants poden veure al CAEE han estat esculpides i això provoca que tinguin la mateixa cara que els actors i actrius reals, mentre que en altres casos els personatges tan sols estan caracteritzats estèticament. 

"És la primera vegada que exposo a Andorra i estic encantada", ha dit, tot i que ja ha mostrat la seva col·lecció en centres comercials i culturals de Madrid, València, Portugal, Saragossa i Logronyo. Per tant, aquesta és "una exposició molt viatgera". 

Pel que fa a l'adquisició de cada una de les nines, Olmedo ha manifestat que "gairebé totes són dels Estats Units", ja que en aquest sentit, el mercat europeu no compta amb una gran quantitat d'oferta. A més, la col·leccionista és propietària d'una botiga en línia en la qual rep encàrrecs de molts apassionats d'aquest món, tot i la gran dificultat i la feina que porta adquirir-les perquè "són sèries limitades i, en alguns casos, esgotades".

L'exposició està oberta al públic de dilluns a dissabte, de les 9.30 a les 13.30 hores i de les 15 a les 19 hores, i l'entrada és gratuïta.