Cultura 22/02/2016

La 'crème de la crème' del teatre francès, a Sant Julià

La Comédie-Française representa aquest dimarts a la nit dues peces de Molière amb les entrades gairebé exhaurides

M.f.
2 min
La companyia en la roda de premsa que ha ofert aquesta tarda

Andorra la VellaLa 'crème de la crème' del teatre francés, la Comédie-Française, arriba aquest dimarts a la nit a l'escenari del Centre Cultural i de Congressos Lauredià amb gairebé totes les entrades venudes. És la primera vegada que la companyia visita Andorra i ho fa en el marc d'una gira que des de la tardor els ha dut al Marroc, Suïssa i França representant 'George Dandin' i 'La Jalousie du Barbouillé', totes dues de Molière. Es tracta de dues peces que es contraposen i que suposen dues visions sobre el mateix tema: el matrimoni.

La Comèdie-Française, una de les companyies més antigues del continent, tal com els mateixos integrants han recordat aquest dilluns a la tarda en la roda de premsa de presentació de l'obra, actuarà en el marc de la temporada cultural francesa, que a través de diferents actes apropa la cultura francòfona al Principat. L'ambaixadora de França a Andorra, Ginette de Matha, ha destacat que és "un esdeveniment excepcional" poder acollir aquesta companyia, que ha estat gràcies a la subvenció del copríncep francès. A més a més, De Matha s'ha mostrat especialment satisfeta pel fet que molt del públic que omplirà aquest dimarts el Centre Cultural Lauredià sigui jove, tant del sistema educatiu francès com de l'andorrà.

La modernitat de Molière

Els integrants de la companyia han explicat que aquest dimarts el públic podrà veure les dues obres seguides, amb una durada aproximada d'una hora i 50 minuts, i sense entreacte. La primera de les representacions, la de 'George Dandin', és una "comèdia dramàtica" en què s'exposa el fet "risible" que un pagès esdevingui membre de l'aristocràcia, mentre que la 'Jalousie' és "una veritable farsa". Les dues peces tracten temes que "malauradament" encara són actuals, com el fet que una dona no pugui escollir amb qui es vol casar. Es podrà comprovar, d'aquesta manera, "la modernitat de Molière".

De fet, i sobre l'actualitat d'aquests temes que tracten, els components de la companyia expliquen que al Marroc va ser molt interessant veure la reacció del públic davant qüestions com la situació de la dona.

L'acollida del públic ha estat "calorosa" en els diferents indrets que han visitat i esperen que aquest dimarts a la nit també ho sigui la del públic andorrà.

stats