Economia 25/01/2024

926 euros, la mitjana del preu de l'habitatge

Els que paguen una mitjana més baixa són els enquestats de 65 anys o més, amb 774 euros

ARA Andorra
1 min
Una vista aèria d'Andorra.

Andorra la VellaAquest dijous Andorra Recerca+Innovació ha fet públic l'Observatori del segon trimestre del 2023 en el qual es detallen els resultats de les enquestes dutes a terme durant aquest període sobre els principals temes que afecten la ciutadania, com per exemple, l'habitatge o l'acord d'associació, entre altres. Una de les conclusions de l'estudi és que la mitjana del preu del lloguer o hipoteca de l'habitatge entre les persones enquestades és de 926 euros mensuals. La dada que va sortir de les enquestes del 2022 és de 814 euros.

Segons detallen al document, per edat, els joves paguen una mitjana superior pel seu habitatge, de 962 euros, i el que paguen una mitjana més baixa són els enquestats de 65 anys o més, amb 774 euros.

En funció dels estudis, destaca que les persones amb estudis universitaris són les que paguen una mitjana superior pel seu habitatge (1.058 euros), mentre que les persones amb estudis primaris o secundaris bàsics són les que diuen una mitjana inferior (742 euros).

stats