Publicitat
Publicitat

Ferreira, nou director adjunt de Gestió i Atenció al Contribuent

Cinca nega que la substitució es degui a possibles desavinences de Raül Bartolí amb el funcionament del departament

Amb l'objectiu de fer evolucionar el Departament de Tributs i Fronteres cap a una agència tributària única, Carles Ferreira substituirà Raül Bartolí com a director adjunt de Gestió i Atenció al Contribuent. El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que el departament ha d'abordar amb pocs recursos un repte molt important com és la creació d'aquesta agència que gestioni tots els impostos, tributs i taxes comunals, i “cal que posem una persona experimentada”. En aquest sentit, el ministre ha desmentit que la substitució es degui a possibles desavinences de Bartolí amb el funcionament del departament.

Pel que fa als possibles problemes informàtics que es puguin registrar, Cinca ha recordat que el desplegament del sistema és gradual i encara no està desplegat del tot. Així mateix, no s'ha mostrat preocupat en aquest sentit, i ha donat una major importància al personal que interactua amb els ciutadans.

Aquest canvi es produirà a partir de l'1 d'octubre, quan hagi finalitzat la campanya de declaració i liquidació de l'IRPF.

D'una altra banda, el Consell de Ministres ha informat aquest dimecres del nomenament de l'ambaixadora d'Andorra a Estrasburg, Esther Rabassa, com a presidenta del Group Rapporteur GR-C del Consell d'Europa, el grup consultiu encarregat d'elaborar les propostes i els informes de treball dels temes relacionats en educació, cultura, joventut i esports per al comitè de delegats de ministres.

Cinca considera que es tracta d'un reconeixement tant per a Rabassa com per a Andorra perquè dóna continuïtat al paper que va desenvolupar el país durant la seva presidència al Consell d'Europa l'any 2013, centrat en matèria d'educació i educació per a la ciutadania democràtica.