Publicitat
Publicitat

Fitch manté el ràting d'Andbank a llarg termini en BBB i perspectiva estable

El banc posa en relleu que l'informe de l'agència és una prova de "la sòlida estructura del govern corporatiu de l'entitat i de l'estricte control intern"

L'agència de qualificació Fitch Ratings ha mantingut el ràting a llarg termini en BBB d’Andbank amb perspectiva estable. Des de l'entitat posen en relleu que la ratificació de la valoració i perspectiva estable és una prova de "la sòlida estructura del govern corporatiu de l'entitat, i de l'estricte control intern i de processos que es duu a terme a tot el grup". Fitch destaca l'elevada ràtio de solvència (superior al 20%) així com la gestió de la liquiditat, de més del 60%, molt per sobre del límit exigit. 

Aquest manteniment del ràting ve a consolidar, segons remarquen, l'evolució viscuda en el 2016. Des d'Andbank destaquen que ha tornat a batre el seu màxim històric en generació d'ingressos, amb un marge ordinari de 256 milions d'euros. "En un entorn internacional complex, aquest bon resultat es deu a la consolidació del model especialitzat en banca privada, diversificació geogràfica i a la confiança que els clients han dipositat en l'entitat", asseguren en una nota. 

Els recursos sota gestió de clients s'han mantingut al voltant dels 22.000 milions d'euros, reafirmant el grup com a líder a Andorra. Aquestes dades consoliden la línia positiva que l'entitat va iniciar el 2008, amb una taxa de creixement mitjana anual acumulada del 16,5%.

Amb uns tipus d'interès en mínims històrics en la zona euro, la inversió en creixement internacional i tenint en compte criteris de prudència en la gestió del balanç, el grup Andbank va tancar 2016 amb un benefici net de 47 milions d'euros, un 19% per sobre del previst. Els bons resultats de l'entitat el 2016 es veuen reforçats per una sòlida estructura de capital i una còmoda posició de liquiditat, per sobre del 65% (molt superior al mínim exigit del 40 %).

A més, la solvència ha augmentat fins al 25,50%, sent en termes de Tier 1, segons Basilea III, del 15,8 %, superant els requisits de capital d'entitats europees equivalents en més d'un 50%.