Publicitat
Publicitat

Martí reitera la necessitat que l'acord amb la UE inclogui salvaguardes

Martí ha reiterat la necessitat que l'acord inclogui salvaguardes i mesures transitòries, una qüestió que assegura que des de Brussel·les "es té molt present"

El cap de Govern en funcions, Toni Martí, s’ha reunit aquest dijous amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, a Brussel·les, a qui ha reiterat la voluntat del Govern, un cop celebrades les eleccions generals, d’avançar en la negociació d’un acord d’associació amb la Unió Europea. En aquest sentit, Martí ha reiterat la necessitat que l'acord inclogui salvaguardes i mesures transitòries, una qüestió que assegura que des de Brussel·les "es té molt present".

Durant la trobada, el cap de Govern ha informat Juncker del calendari postelectoral amb la celebració del debat d’investidura el 7 d’abril i la posterior constitució del nou gabinet. En aquest sentit, Martí ha apuntat que tres setmanes després el nou Govern estarà en disposició d’iniciar les negociacions. Unes negociacions, segons Martí, de les quals informarà als partits de l'oposició, i a les que també vol implicar els agents econòmics i la societat civil.

El cap de Govern ha apuntat la receptivitat de les autoritats europees i de la gran oportunitat que representa l’establiment d’un acord d’associació, i en aquest sentit ha afegit que des de Brussel·les "se’ns escolta i es comprenen els nostres neguits i suggeriments així com la necessitat de tenir en compte les nostres especificitats".

D'altra banda, Martí ha confirmat a Juncker que el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, participarà el 18 de març en la cerimònia que se celebrarà a Brussel·les sota la presidència de l’alta representant de la Unió per als Afers Exteriors i la política de seguretat, Federica Mogherini, i que suposarà el tret de sortida oficial de les negociacions amb els tres petits estats, Andorra, Mònaco i San Marino.