Rebaixes del 18 de desembre al 7 de març

El Govern acorda amb el sector del comerç ampliar el termini en cas que sigui necessari

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres el decret pel qual es regula l'establiment del calendari de venda en rebaixes d'hivern 2020-2021. D'aquesta manera, el Govern ha determinat que el període s'iniciarà el 18 de desembre d'enguany i finalitzarà el 7 de març del 2021. La venda en rebaixes privades únicament podran tenir lloc durant el període comprès entre l'11 i el 17 de desembre d'enguany. Per la seva banda, els comerços dedicats a la venda d'articles i material d'esports d'hivern (esquí), només podran vendre en rebaixes durant el període comprès entre el 12 de febrer i el 5 d'abril de l'any vinent.

Tal com ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, l'executiu ha decidit aprovar el decret amb aquestes dates estipulades, però amb l'actual context de crisi sanitària i la seva repercussió econòmica, s'ha acordat amb el sector la possibilitat d'ampliar el període en cas que fos necessari. Tot i això, aquesta possibilitat es valorarà a finals del mes de gener.

El decret, que es publicarà al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) la setmana vinent, recorda que cada comerciant és lliure d'efectuar o no la venda en rebaixes, tot i que, si decideix dur-la a terme, ho ha de fer tenint en compte les condicions establertes en la normativa vigent en matèria de comerç i durant els terminis que estableixi el calendari aprovat, respectant en tot moment els drets dels consumidors i la bona fe en les relacions de consum.