Torres, a Viladomat: “Primer inverteix a Encamp”

El cònsol major afirma que ha estat el comú ordinenc qui es va posar en contacte amb Saetde perquè l’empresari invertís en Secnoa, i no pas a la inversa

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha assegurat que el comú encara no té cap proposta sobre la taula en relació a la possible entrada de Saetde en l’accionariat de Secnoa per controlar, majoritàriament, l’estació d’Arcalís. “Difícilment podem valorar la proposta perquè encara no la tenim”, ha dit. De fet, el cònsol major ha explicat que el comú encampadà, accionista minoritari de Saetde, s’ha assabentat aquest dilluns de la intenció de Viladomat de realitzar l’operació. En un primer moment, el va agafar “a cop fred” –assegura Torres– i d’entrada no li va semblar massa bé. En aquest sentit, el cònsol també ha assegurat que el comú és desconeixedor de la xifra econòmica de la possible operació.

Tot i això, entén que el primer que ha de fer Saetde “és invertir a Encamp” i complir l’acord d’intencions. Jordi Torres assegura, en declaracions a l’ANA, que si es compleixen les inversions a la parròquia encampadana s'estima més que Viladomat destini recursos “dins del país, i no pas fora”. Malgrat això, ha avançat que si s’inverteix més a Ordino en detriment d’Encamp “no hi estarem d’acord”. A més, al cònsol li “agradaria pensar” que la decisió d’invertir a l'estació d’Arcalís no és fruit de la dissolució de Grandavlira i assegura que si la marca continués junta el moviment s’hauria fet igualment. “Saetde ja fa temps que està diversificant la seva inversió, també fora del país”, ha dit.

Torres ha argumentat que li va recriminar a Viladomat que no hagués explicat el possible moviment a la resta de socis de Saetde, ja que els primers contactes amb Secnoa es van produir al febrer. Segons explica el cònsol, l’empresari majoritari de Saetde es va justificar al·legant que era un tema que volia analitzar amb calma i no dir res fins que no hi hagués quelcom més clar. Tot i això, per Torres aquest no és un argument prou vàlid: “No hagués estat tan malament que ens ho hagués comentat”.

El cònsol major d’Encamp ha indicat que l’acord encara es troba en fase de negociacions i que actualment el comú d’Ordino està estudiant la proposta que li ha presentat l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat. Segons afirma Torres, ha estat el comú ordinenc qui, al febrer, es va posar en contacte amb Viladomat perquè l’empresari invertís en Secnoa, i no pas a la inversa. A més, el dirigent encampadà ha recordat que caldria fer un concurs públic per decidir quina empresa finalment acaba entrant com a soci majoritari de Secnoa, ja que la societat que explota l'estació d'esquí és 100% comunal.

Pel que fa als rumors del forfet conjunt entre el Pas de la Casa i Arcalís, Torres es limita a contestar que “tot el que vagi en benefici de l’esquí, i faci més atractiu el món de la neu a Andorra, benvingut sigui”. En els mateixos termes s’ha expressat el ministre portaveu, Jordi Cinca, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres: “Tot el que siguin propostes que permetin consolidar l’oferta de neu del país, ens semblen bé”. Cinca s’ha volgut mantenir al marge de la nova possible operació de Viladomat i ha emplaçat el comú d’Ordino a fer les valoracions pertinents.